Chris Cornell zomrel

pridal kara 18.5.2017 o 12:55


0

A s ním aj kus mojej mladosti.

Neplakala som keď zomrel Michael Jackson. Ani keď zomrel Prince. Ani keď zomrel David Bowie. Ani keď zomrel George Michael. Ale správy o smrti Chrisa Cornella ma dnes naozaj zasiahli. Na Chrisovej hudbe som totiž vyrastala. A nepoznám len všetky slová jeho pesničiek s Audioslave, ale aj každý jeden tón a každý jeden úder bicích. Hudba Audioslave by mohla byť ústrednou zvučkou mojich tínedžerských rokov. A tak, ako mňa chytila Chrisova tvorba s Audioslave, je tu ešte celá ďalšia generácia, ktorá vyrástla na jeho tvorbe so Soundgarden, takže predpokladám, že nie som jediná, ktorá dnes smúti, púšťa si pesničky a spomína.

Dnes ráno sa totiž svet prebudil k veľmi smutným správam. Jeho hovorca oznámil, že Chris včera zomrel v 52 rokoch. Od apríla bol na turné s kapelou Soundgarden a včera odohrali koncert v Detroite. No po koncerte náhle skonal. Príčina smrti zatiaľ nie je známa, hovorca ju označil za náhlu a nečakanú a rodina prosí o súkromie a plánuje maximálne spolupracovať, aby sa čím skôr prišlo na to, čo sa vlastne stalo.

Chris sa narodil 20. júla 1964 v Seattli, kde v roku 1984 založil kapelu Soundgarden. Týmto sa zapísal do hudobných dejín ako jedna z ústredných postáv pri vzniku grungeu. Kapela vydala 5 úspešných albumov, no v apríli 1997 oznámili rozpadnutie. Mohlo za to napätie medzi členmi skupiny, ktoré sa ešte vystupňovalo počas turné. Chris ale nelenil, pozbieral členov z vtedy čerstvo rozpadnutej kapely Rage Against the Machine a v roku 2001 založil kapelu Audioslave. Vydali spolu tri úžasné albumy, no keď sa členovia kapely v roku 2007 vyjadrili, že si vedia predstaviť obnovenie Rage Against the Machine, Chris oznámil svoj odchod pre osobné a hudobné spory. Toto viedlo k obnoveniu jeho pôvodnej kapely Soundgarden, čo oznámil v roku 2010. V novembri 2012 spolu vydali ich posledný album King Animal. Na pláne bol aj ďalší album, minulý rok oznámili, že 6 pesničiek už majú hotových. Tieto plány im ale prekazila Chrisova nečakaná smrť.

Chris bol dvakrát ženatý. S bývalou manažérkou kapely Soundgarden má dcéru Lillian Jean, ktorá sa narodila v roku 2000. V roku 2004 sa rozviedli. Zanedlho na to si vzal publicistku Vicky Karayiannis, s ktorou má dcéru Toni (2004) a syna Christphera Nicholasa (2005). Chris roky bojoval so závislosťou od alkoholu a tabletiek na predpis. Tento boj sa mu ale vyhrať podarilo, v roku 2011 sa vyjadril, že na opätovnej spolupráci so Soundgarden je najväčším rozdielom to, že sa všade neváľajú fľašky od Jacka Danielsa. Napriek tomu to ale na jeho tele zrejme nejaké stopy zanechalo a aj to je možno dôvod, prečo tak skoro odišiel do hudobného neba.

Odpočívaj v pokoji, Chris

1

2

3

4

28b9fe847e8bb8cf7e174a19390301ea

chris-cornell-645x366

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk