Odpočívaj v pokoji, Chester

pridal WonderWoman 20.7.2017 o 21:23


Chester Bennigton nás dnes opustil.

Toto je najťažší článok, aký som kedy písala a musíte mi prepáčiť, že bude asi príliš osobný a emotívny. Ale Chester je… bol spevákom kapely Linkin Park, ktorá je mojou srdcovou záležitosťou. Sú súčasťou môjho života už 17 rokov, považujem sa za ich skalného fanúšika, ktorý sa síce nestotožnil s tvorbou, ktorej sa posledných 5 rokov venujú, ale na mojej láske k nim to nič nezmenilo. Hybrid Theory, Meteora a Minutes To Midnight sú albumy, ktoré ma sprevádzali celou pubertou a ktoré mám tak napočúvané, že ich poznám od slova do slova, odpredu aj odzadu. Ale dosť už o mne.

Chcela som tým len povedať, že ma veľmi zasiahla správa, že Chester sa dnes podľa oficiálnych informácií rozhodol vziať si život. Dnes ráno ho našli obeseného v jeho dome v Palos Verdes. Stalo sa to v deň, kedy by mal jeho blízky priateľ Chris Cornell 53 rokov. Je teda otázne, či mala Chrisova pomerne nedávna samovražda nejaký súvis s Chesterovym rozhodnutím, ale nepripadá mi to ako náhoda. Podľa najnovších informácií bola Chesterova smrť obrovským šokom aj pre členov kapely, s ktorými mal v rovnaký deň dohodnuté fotenie a o niekoľko dní turné.

Chester sa narodil 20. marca 1976 v hlavnom meste Arizony – vo Phoenixe. Mal o 13 rokov staršieho brata a po tom, čo sa jeho rodičia rozviedli, keď mal 11 rokov, zostal žiť s otcom, ktorý bol policajt. V sedemnástich sa presťahoval späť k mame. Od detstva to nemal vôbec ľahké, zažil sexuálne zneužívanie od staršieho priateľa, ktoré mu žiaľ spôsobilo veľké traumy a tie ho doviedli až k drogám. Dokázal sa však z toho vyhrabať a v roku 1993 založil kapelu Grey Daze. Z tej ale po siedmich rokoch odišiel a pripojil sa k Mikeovi a spol. a tak vznikol Linkin Park. Čo sa týka Chesterovho osobného života, bol 2 krát ženatý a mal 6 detí, pričom najmladšie dvojičky majú 6 rokov.

Je toho ešte veľa, čo by sa dalo povedať o Chesterovom živote. O tom, ako jeho nezameniteľný hlas a texty piesní ovplyvnili milióny ľudí. Jeho odchod prišiel príliš skoro a je o to smutnejší, že bol dobrovoľný (hoci ja tomu akosi neverím). Ale hoci Chester tu už nie je, zostala po ňom hudba, ktorá je nesmrteľná a ktorú tu po sebe zanechal. Takže tento smutný článok, ktorý stále neverím, že vôbec píšem, ukončím úryvkom z piesne Leave Out All The Rest a nižšie pripájam aj zopár ikonických piesní. Odpočívaj v pokoji, Chazy Chaz <3

When my time comes,
Forget the wrong that I’ve done
Help me leave behind some
Reasons to be missed
And don’t resent me,
And when you’re feeling empty
Keep me in your memory

Leave out all the rest
Leave out all the rest.

 

 



Zaradené pod: Celebrity, novinky




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk