Hviezdne nebo: Serge Gainsbourg

pridal L 19.4.2016 o 20:15


Génius, čo chcel poj*bať Whitney Houston…

Veľký bohém, provokatér, skvelý hudobník a umelec 20. storočia. Narodil sa židovským prisťahovalcom 2. apríla 1928 v Paríži. Jeho vlastné meno bolo Lucien Ginzburg- priezvisko si pofrancúzštil a menom chcel zvýrazniť svoj ruský pôvod.

Na začiatku svojej hudobnej kariéry len skladal a písal pre úspešnejších umelcov. Nedarilo sa mu preraziť. Jeho prvý album bol totálnym prepadákom. Sám sa o to ani veľmi nezaujímal a nepovažoval sa za speváka. Chcel sa stať maliarom. Neskôr jeho provokačné texty zaujali verejnosť a zrazu sa stal populárnym. Medzi jeho najznámejšie hudobné počiny patria Initials B.B. (venované Brigitte Bardot), La Marseillaise– hymna Francúzka v reagge štýle, Bonnie and Clyde, či Je t’aime… moi non plus z roku 1969.

Kontroverznú skladbu Je t’aime… moi non plus, ktorá je vlastne takým och, aach, oooochkaním pôvodne napísal a naspieval s Brigitte Bardot. Tá si však povedala, že je vlastne šťastne vydatá, tak pesničku stopla a Sergea odkopla. Neskôr si však Serge našiel náhradu, Jane Birkin, s ktorou ju naspieval znova. Zakázali ju v mnohých krajinách kvôli textu, no aj tak sa stala populárnou.

Napriek tomu, že vo Francúzsku bol už dobre známy, na prvé miesto francúzskej hitparády sa dostal až v roku 1979 s albumom Aux armes et catera.

Serge sa rovnako nepovažoval ani za pekného, no v posteli sa mu striedali najväčšie sexice minulého storočia. Najskôr Brigitte Bardot a potom Jane Birkin. Jane sa s ním rozišla po pár rokoch kvôli jeho alkoholovým excesom. Spolu majú dcéru Charlotte, ktorá je známou herečkou. Zo všetkých svojich vzťahov má dokopy 4 deti. Jeho najmladší syn Lulu, ktorého má s modelkou Bambou, sa tiež snaží preraziť v hudobnej kariére. V roku 2011 spravil remake skladby Bonnie and Clyde spolu so Scarlett Johansson.

Jeho najlepšími dlhoročnými kamarátmi boli cigarety a alkohol. Bežne fajčil v priamych prenosoch. Na pódium ho diváci pri telke nevideli nikdy prichádzať a odchádzať z pódia. Francúzi hovoria, že bol vždy tak ožratý, že sa len tackal. V istej slabej-silnej chvíľke tiež počas priameho prenosu v roku 1986 povedal Whitney Houston, že ju chce poj*bať.

Serge zomrel 2.marca 1991.

P.S. Ak Sergea považujete za génia, páči sa vám jeho hudba alebo sa len tak nudíte, odporúčam film o jeho živote- Serge Gainsbourg: heroický život. 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk