Gilmorky sú späť

pridal kara 26.11.2016 o 21:34


0

POZOR!!! Tento článok je plný obrovských spoilerov!!!

Včera konečne Netflix zverejnil dlho očakávané nové časti Gilmoriek, aj keď ide skôr o štyri 90 minútové filmy – z každého ročného obdobia jeden. Ak ste ešte nemali šancu si to pozrieť a patríte k zarytým fanúšikom, ktorí na mňa po prečítaní spoilerov budú chcieť spáchať atentát, toto je vaša posledná šanca článok nečítať a okno prehliadača zavrieť. A nehovorte, že som vás nevarovala.

Nebudem vám klamať, Gilmorky nikdy nepatrili k mojim obľúbeným seriálom, aj keď som videla takmer všetky diely. Chodili skrátka v takom čase, v ktorom decko pozeráva telku po príchode zo školy. Seriál bol vždy milý a pozerateľný, ale vždy ma správanie takmer všetkých hlavných postáv neskutočne rozčuľovalo. No keď včera začali vychádzať recenzie na nové diely, moja zvedavosť ma premohla a pozrela som si to. A môžem povedať jedno – všetci skalní fanúšikovia budú podľa mňa naozaj nadšení. Atmosféra v Stars Hollow ostala nezmenená, podstata postáv tiež. Skrátka „staré dobré“ Gilmorky, aj keď sú nové.

Počas všetkých štyroch dielov sa ženy z rodu Gilmorovcov snažia vysporiadať so smrťou starého otca. Napätie medzi Lorelai a Emily by sa miestami dalo krájať, čo vyústi až do spoločných návštev terapeuta. Rory veľmi kariéru žurnalistky nevychytala, lieta hore dole, snaží sa nájsť stálu prácu, a spáva s Loganom, ktorý je zasnúbený s niekým iným a ktorého evidentne stále ľúbi. Aha, a aby som nezabudla. Má frajera. Nejakého Paula, ktorý síce vyzeral sympaticky, ale asi nie je veľmi zapamätateľný, keďže na neho všetci zabúdajú – Emily, Lorelai, Luke, a čo je najsmutnejšie, aj Rory. Nepamätajú si jeho meno, ani či ho niekedy videli, Rory sa dokonca zabudne rozísť sa s ním.

Keďže jej kariéra nevyšla ako plánovala, vrátila sa do Stars Hollow a naspäť do svojej detskej izby. Aby robila aspoň niečo, zachránila mestské noviny, v ktorých začala robiť editorku. A potom stretla Jessa. Ten je do nej očividne stále zaľúbený a poradil jej, aby začala písať knihu o nej a jej mame. A tak Rory začala písať, aj keď bola Lorelai proti tomu.

Čo sa týka Lorelai a Lukea (ktorému dali na hlavu asi to najhoršie tupé v histórii ľudstva), tí sú stále spolu, aj keď nie sú svoji, a na začiatku nových častí chvíľu uvažovali aj o spoločnom dieťati, ktoré by im vynosila náhradná matka. Po jednej veľkej hádke sa Lorelai rozhodla na pár týždňov odísť, aby si utriedila myšlienky. Po návrate sa s Lukeom dohodli, že sa vezmú, čomu predchádzalo jeho krásne romantické vyznanie lásky, ktoré dojalo aj mňa (a to je fakt čo povedať).

Niekde medzitým zažije Rory svoju prvú jednorazovku (stále zadaná a popri afére s Loganom), rozíde sa s Loganom, ten za ňou príde z Londýna, vyspí sa s ním a rozlúči sa s ním, čo jej evidentne láme srdce, pretože ho stále ľúbi. Rory sa rozhodne navštíviť svojho otca, ktorému povie o tom, že píše knihu a pýta sa ho na to, čo si myslí o rozhodnutí jej mamy vychovávať ju bez neho.

Lorelai a Luke zatiaľ chystajú svadbu. Nakoniec sa rozhodnú vziať sa už večer pred svadbou, aby si ďalší deň mohli užiť bez stresov. Ráno po svadbe sedia Rory a Lorelai na schodoch k altánku a vtedy padnú posledné štyri slová, ktoré mala autorka seriálu vymyslené už od samého začiatku.

Rory: Mama?

Lorelai: Áno?

Rory: Som tehotná. 

A koniec. Tmavá obrazovka. Titulky. Tu nastal moment, kedy som bola neskutočne vďačná za to, že seriál nepatrí k mojim srdcovkám, lebo by ma asi trafil šľak. Ak sa neudialo v jej sexuálnom živote niečo, čo nám posledné časti neukázali, dieťa je Loganove (jednorazovka s tajným neznámym bola ešte pár mesiacov pred ich posledným sexom, na konci poslednej časti by teda už bola približne v šiestom mesiaci, takže to musí byť jedine Loganove). Dieťa zrejme plánuje vychovávať sama, čo je dôvod, prečo bola za svojím otcom a pýtala sa ho, čo si o takomto rozhodnutí jej mamy kedysi myslí. Čo s ňou bude ďalej sa dozvieme asi len v prípade, že jej kniha vyjde aj reálne (čo by bol celkom šikovný marketingový ťah, ale nepredpokladám to).

A čo bude s ostatnými postavami? Lorelai plánuje presťahovať a rozšíriť svoj hotel, aby u nej ostal Michel pracovať. Ten sa oženil a s manželom budú mať čoskoro dieťa. Mihne sa tam aj Sookie, ktorá už v hoteli nepracuje, no pre Lorelai upiekla svadobnú tortu. Dean je ženatý a s manželkou čaká štvrté dieťa. Emily predala dom, pretože jej tam bolo po Richardovej smrti smutno, a kúpila nový na ostrove Nantucket. Lorelai a Luke ju budú chodiť navštevovať každý rok na dva týždne v lete a týždeň cez Vianoce. V seriáli sa ale mihli tuším naozaj všetci, takže ak vás zaujíma viac, odporúčam si to pozrieť. Toto bol len taký stručný výcuc najdôležitejších infošiek. Bolo to príjemne strávených 6 hodín, takže myslím, že ľutovať nebudete ani v prípade, že seriál nepatrí do vašej top 5.

GILMORE GIRLS

GILMORE GIRLS

111816-gilmore-girls-embed-2

636156377928200624-gilmoregirls-101-fal-00787r

gilmoregirls_sg_00029

gilmore-girls-a-year-in-the-life

gilmore-girls-netflix-series-pictures

image_1480113046_36752085

la-yvvillarreal-1479908617-snap-photo

rs_1024x759-161018094658-1024-gilmore-girls-revival-ch-101816

sookie2

sub-buzz-26053-1480101428-1

year_in_the_life_spring__span







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk