Filmoška: Evil Dead ako seriál!

pridal Tom 14.3.2015 o 11:59


Nie je to poprvýkrát a určite ani naposledy, kedy sa z filmu stáva seriál… Stačí spomenúť názvy ako: Fargo, Flipper, Hercules, Rúžový panter… a moje obľúbené = Buffy! Aj ona začínala ako filmový prepadák a pokračovala ako úspešný seriál, ktorý prerástol až v hotový kult! Samozrejme, mnohé iné seriály zasa skončili ako totálne prepadáky, oproti svojim filmovým predlohám. Jedna z týchto možností čaká aj na Evil Dead (1981).

Aj napriek tomu, že pretváranie filmov na seriály sa v poslednom čase stáva hotovým trendom (prakticky celý DC svet komiksov), táto správa predsa len prekvapila, pretože v čele tejto show bude stáť samotný motorovo-pílovo-ruký Bruce Campbell (Ash)!

Ash - Bruce Campbell

Režisér Sam Raimi, známy aj filmami ako napr. Spider-Man, prerazil práve vďaka krvavej a na tú dobu extra nechutnej trilógií pozostávajúcej z Evil Dead, Evil Dead 2 a taktiež z Armády Temnôt. Tento jeho ikonický film sa v roku 2013 dočkal aj svojho “rimejku”. Nezožal ale očakávaný úspech a tak ďalším ťahom sa zdá byť práve tento seriál, no prekvapivo nepôjde o ďalší reštart, ale o “seriózne” pokračovanie príbehu.

Ako hovorí Raimi, ktorý bude spolutvorcom a režisérom pilotnej epizódy a taktiež producentom tohto seriálu spoločne s Robom Tapertom:

“Evil Dead bola vždy bomba! Bruce, Rob a aj ja sám sme potešení, že máme možnosť porozprávať ďalšiu kapitolu z Ashovej síce trápnej, no heroickej ságy. S jeho motorovou rukou a “boomstick” je Ash späť a pripravený nakopať monštrám zadky viac, ako kedykoľvek predtým. A človeče, tentokrát ich máme naozaj neúrekom.”

Well fuuuck!

Tento seriálový počin bol ohlásený ešte minulý rok v Novembri, na čo si stanica Starz objednala rovno 10 epizód a tento týždeň s potešením oznámili aj účasť Lucy Lawless, u nás všetkým známej ako Xena (?).

Xena - Lucy Lawless

Lucy bude vo svojich prekvapivých 46 rokoch hrať postavu Ruby – záhadnej a neohrozenej princeznej bojovnice ženy, ktorá bola poslaná za účelom nájdenia zdroja tejto záhadnej kliatby, ktorá má napádať dokonca už až celý svet!

Lucy Lawless

S prihliadnutím na fakt, aké šialené a nepredvídateľné sú samotné filmy, sa človek až trochu bojí, čo porobia v tomto seriálovom prevedení. Navyše, Evil Dead nie je vyslovene ani horor, ani komédia… je to jednoducho Evil Dead, žáner sám o sebe a buď sa Vám páči, alebo nie. Ja sám som predčasom chcel pozrieť všetky známe hororové série, ale Evil Dead som zvládol len prvé dve a najnovší remake. Armáda Temnôt bola nad moje sily. Každopádne seriál opáčim, ak už pre nič iné, tak aby som ho aspoň mohol op!čovať ohodnotiť. Premiéra je plánovaná ešte na tento rok!

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk