Leonardo DiCaprio stavia ekologický rezort v Belize

pridal kara 4.4.2015 o 19:37


A možno tam na dovolenku príde aj Karol Mello.

V roku 2005 bol Leonardo na dovolenke v Belize a natoľko mu učarovala, že sa rozhodol kúpiť si maličký neobývaný ostrov za 1, 75 mil. dolárov. Ubehlo 10 rokov a Leo konečne prišiel na to, ako ostrov využije. Keďže je veľký ekologický aktivista, rozhodol sa na ostrove vytvoriť rezort, ktorý ale nebude len na dovolenkovanie, pomôže aj ekosystému, ktorý je v tejto oblasti výrazne poznačený výrubom stromov a prehnaným rybolovom.

Leonardo sa chystá postaviť 68 víl a 48 domov. Niektoré budú na predaj za približnú cenu od 5 do 15 miliónov dolárov, iné budú k dispozícií pre dovolenkárov. Na celý projekt bude dohliadať tím vedcov a inžinierov, ktorí budú dôsledne skúmať dopad celého tohto projektu na enviroment ostrova.

Domy a vily budú postavené nad vodou a pod nimi budú umelé koralové útesy. Leonardo má v pláne vysádzať aj morské riasy.

Celý projekt má názov Blackadore Caye, a Restorative Island, a Leo o projekte povedal: „Hlavným cieľom je vytvoriť niečo, čo zmení svet. Nemohol by som len tak prísť na Belize a postaviť ostrov, keby neexistovala myšlienka, že to môže byť niečo prelomové pre ekológiu.“

A takto nejako to bude vyzerať:

Leonardov ostrov je vzdialený od pobrežia Belize len 15 minút loďou

A takto vyzerá teraz:







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk