Koniec drámy

pridal locco 17.8.2015 o 8:09


V mestečku Rosewood.

A vo vašich mladých srdiečkach, ktoré si počas piatich rokov sledovania seriálu Pretty Little Liars prešli obrovskou tortúrou. Trochu nechápem, prečo píšem tento článok, keďže všetky fanúšičky už poznajú detaily a podrobnosti šiestej série. Aj odpoveď na tú najdôležitejšiu otázku. Čo si oblečiete prvý deň do školy po prázdninách? Aha, tak druhú najdôležitejšiu. Kto je A? Ale to už viete, preto vám neprinesiem nič nového. Takže tento článok má význam ako retardér na špičke Kriváňa. No čo sme si, to sme si, poďme pekne poporiadku. Aj pre nezainteresovaných.

Dej seriálu sa odohráva v americkom mestečku Rosewood, kde si svorne žije štvorica dobrých kamarátiek. Z toho jedna rozumná a ostatné pekné. Tie na začiatku pochovali piatu kamarátku, ktorú v mestečku všetci milovali. Ako Kotlebu v rómskej osade. Táto nenávidená blondína sa volala Alison. Asi nič zvláštne, keby neumrela za záhadných okolností. A do jej smrti boli namočené práve štyri kamarátky, ktoré s ňou strávili posledné chvíle jej života. Ihneď po jej pohrebe dostali štyri kamky podozrivú skupinovú správu. Od mobilného operátora, aby si aktivovali clip. To však zo seriálu vystrihli. Tá správa bola od osoby, ktorá svoju totožnosť ukryla pod písmenkom A. Podozrivá správa im dala na známosť, že pohrebom Alison sa nič nekončí. Práve naopak. Keďže si nikto nepamätal, čo sa stalo v osudnú noc keď Alison umrela, štyri pohľadné kamky vytušili zlobu, ktorá ovplyvnila ich bezproblémové životy.

Znepokojujúce skupinové správy im začali od A prichádzať na pravidelnej báze. A s každou správou aj nový problém. Ako keby toho nemali dosť, do všetkého sa zamotali aj príslušníci miestneho policajného zboru. Razom začali štyri stredoškoláčky riešiť úplne iné problémy ako chýbajúce okraje v zošitoch. Keďže neznámy nepriateľ sledoval každý ich krok, po čase sa z dievčat stali mladé vyšetrovateľky, ktoré by dokázali šmahom špirály vyriešiť kauzu Váhostav. Ako to už býva, seriálu dominuje láska, intrigy, akčné scény, vraždy a kilá makeupu. Sem-tam niekto vstal z mŕtvych. To bol aj prípad intrigánky Alison, ktorá sa na konci piatej série vrátila do hry. A tým odpadla aj možnosť, že práve Alison je A. Asi väčšina divákov si myslela, že práve táto láskavá slečinka má na starosti všetku zlobu v Rosewoode. Ale tieň podozrenia počas piatich sérii padol na skoro každú postavu v seriáli. Jeho tvorcovia prichystali divákom prekvapenie, ktoré prasklo až v šiestej sérii.

Pod písmenkom A sa ukrýva slečna menom Charlotte DiLaurentis, ktorá sa narodila ako Charles DiLaurentis. Po čase prešla zmenou pohlavia. Keďže oddnes platí prohibícia členov jednej nemenovanej rodiny, nebudem spomínať meno tej pani, na ktorú teraz myslíte. Charlotte sa objavila v pár dieloch už predtým, v ktorých vystupovala pod menom Cece Drake. Takže A je Cece. Je to staršia sestra Alison, ktorú práve Cece nešťastnou náhodou pochovala. Pomýlila si ju s partáčkou z blázninca, v ktorom bola roky zavretá. Však blondína. Po tomto osudnom omyle sa vlastne všetko začalo. Predtým však Cece stačila utiecť z blázninca, lebo si musela kúpiť rysovacie potreby. A pomocou nich si načrtla úsečku svojho nového života.

Cece túžila po pokojnom rodinnom živote, no okolnosti a neprajníci jej v tom bránili. Tak sa musela obracať. A prečo vlastne robila zle štyrom kamarátkam a ohrozovala ich životy? Lebo bola blázon a potrebovala sa trochu vyhrať. Ako s bábkami. Ako jej milovaná sestra predtým. Trochu chabé vysvetlenie, ale na konci do seba všetko pekne zapadlo. Nejak som sa nedozvedel, či Cece stihol nejaký trest. Možno ju zavreli do pivnice a pustili Markízu. Dostatočný trest. Seriál sa však rozhodne neskončil a posledné minúty desiatej časti naznačili, že seriál bude pokračovať v podobnom duchu. S novými zloduchmi. Len sa posunie o pár rokov do budúcnosti. Na konci si môžete pozrieť poslednú scénu, keď Alison stála pri tabuli. Ostatné kamky za ňou dobehli a oznámili jej, že po nej poluje školník, pretože pokradla všetku kriedu na škole. Či?

Charlotte DiLaurentis aka Cece, ktorá iba chránila svoju milovanú sestru

Spencer Hastings. Mentálna líderka štyroch dievčat, ktorá obľubovala lieky na predpis

Hanna Marin. Sebecká blondína, ktorá z obchodov odchádzala bez platenia

Aria Montgomery. Rozumná brunetka, ktorá má chaos v srdci a v kabelke

Emily Fields. Naivná lesbička, ktorá strieda milenky ako dôchodca televízne kanály

Alison DiLaurentis. Majsterka intríg, ktorá sa predbiehala v školskej jedálni

Mona Vanderwaal. Vyšinutá osoba, ktorá veľmi túžila po pozornosti

Ezra Fitz. Bývalý pán učiteľ, ktorý zbalil Ariu na svoje ukazovátko

Caleb Rivers. Výbušný nerd, ktorý Hanne ukradol srdce aj ploskačku

Toby Cavanaugh. Spravodlivý policajt, ktorý svojim obuškom popreťahoval Spencer

Jedna spoločná na záver

Posledná scéna s kriedou. Školníka bude hrať Mňahončák







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk