Pračudesné kombinácie

pridal zoe 11.10.2015 o 21:19


Začala by som urgentnou záležitosťou, ktorá si vyžaduje okamžitú pozornosť, a tou je fakt, že ľudia, ktorí jedia pizzu s ananásom, sú úplne bezpredmetní. Kto si dá ananás na pizzu, okamžite stráca všetok môj rešpekt. Jedna opodstatnená osoba totiž nevykoná tak zvrátenú vec, že dokonalý súhrn ingrediencií tohto lahodného pokrmu za*ebe ananásom. Koniec oznamu. 

Uznávam, že čo sa týka požívania nevšedných kombinácií jedál, som rovnako konzervatívna ako predchádzajúci pápež. Moja vyhranenosť v gurmánstve môže mať úzku súvislosť s traumatickým zážitkom, ktorého som bola svedkom ešte za čias slovenskej koruny. Odporného počinu sa vtedy dopustil môj spolužiak, ktorý si nehamebne odlepoval vlhkú servítku zo sladkej vianočky s bravčovou paštikou! Sladkej vianočky. S paštikou!

Chvíľu som bezcieľne blúdila životom, lebo istoty, na ktoré som sa spoliehala, v ktorých som vyrastala, tu odrazu neboli. Stereotypné kombinácie boli už len súčasťou kuchýň starých mám, spísané v hnedom zošite z predošlého režimu, ktorý mal svoje pevné miesto vedľa oranžového rádia značky Tesla. Nová generácia sa už pásla na smotanovo-cibuľových čipsoch a pomíjavých trendoch, ako boli tie praclíky v čokoláde. Strašne ma štve, že si neviem spomenúť, ako sa volali. Popcorn s maslom a iné instantné demokratické rakoviny si rýchlo našli cestu do našich hladných papúľ. A zostali. A ono je to vlastne niekedy aj celkom fajn, že zostali. Niekedy nie.

Vlastne možno vôbec nejde len o to jedlo. Oni ti vám tie pračudesné kombinácie vznikli všade a stále vznikajú nové. Mnohé tu boli aj dávno predtým, než sme si ich všimli. Ide len o to, že teraz si ich všímať môžme. Aj o nich debatovať. Dokonca na ne poukazovať. Kritizovať ich a robiť si z nich srandu. Lebo proste celé je to teraz akési subjektívne a je úplne jedno, či si solíte ešte surové vajcia alebo až hotovú praženicu. Každého spôsoby sa berú v úvahu. Každý by mal mať myseľ o niečo viac otvorenejšiu. To iba tí, čo jedia pizzu s ananásom veria, že konajú neomylne.

Odpusťte mi ten gurmánsko- sociálno-politický kontext. Alebo si dajte pizzu s ananásom. Trochu som sa rozšantila, lebo som tu dlho nebola a teraz tu som. Aby som ale nebola úplne odveci, tu máte pračudesné kombinácie celebritných manželských dvojíc, ktoré vám môžu i nemusia pripadať čudné, závisiac od toho, kde sa práve nachádzate na mojom pizza spektre.

Prvou dvojicou sú manželia Claire Danes a Hugh Dancy. Brit a Američanka sa spoznali v roku 2007 pri nakrúcaniní filmu Evening. Vzali sa o dva roky neskôr.

Tedova Robin Scherbatsky alebo Cobie Smulders si vzala sympatického komika Tarana Killama zo show Saturday Night Live v roku 2012. Odvtedy stihli splodiť dvoch potomkov.

Rachel Weisz si vzala za manžela Daniela Craiga, s ktorým bola najlepšia kamarátka už od roku 1994. Táto britská dvojka mala svadbu v roku 2011 s celkovým počtom hostí: 4.

Lisa Bonet-niekdajšia možná obeť Billa Cosbyho, sa vydala za Khala Droga (Jason Momoa), ktorý dával dole Khaleesi v Game of Thrones. Takto si spolu ladia od roku 2007.

Amber Tamblyn, známa zo seriálu Joan of Arc alebo filmu Sisterhood of Travelling Pants,  tvorí manželský pár s Davidom Crossom zo seriálu Arrested Development. Títo už ladia o čosi menej než tamtí tam vyššie.

Rory (Alexis Bledel) som ešte úplne neodpustila tú monumentálnu dezilúziu, keď si zvolila toho slizkého Logana namiesto Jessa. V reálnom živote tvorí manželskú dvojicu s nemenej slizkým Vincentom Kartheiserom zo seriálu Mad Men.

Komička Maya Rudolph a filmár Paul Thomas Anderson tvoria pár od roku 2001 a majú spolu 4 deti. Vziať sa zatiaľ odmietajú.

Christinu Hendricks môžete takisto poznať so seriálu Mad Men,  alebo pod jej indiánskym menom Chodiaci Sex. Ako k nej došiel herec Geoffrey Arrend mnohí nepochopia. Všetko je to subjektívne. Vianočka a paštika. Tam hore som o tom trochu písala…

 

 

 

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk