Psychicky narušení jedinci (1. časť)

pridal WonderWoman 8.12.2015 o 22:20


Alebo celebrity, ktoré trpia nejakou psychickou poruchou.

Áno, je to tak. Ani peniaze a sláva nie sú zárukou dokonalého šťastia. Naopak, mnoho slávnych ľudí je v skutočnosti veľmi nešťastných. Možno viac, ako my, bežní smrteľníci týždeň pred výplatou a na druhý deň po nej. A naše hollywoodske celebrity nie sú výnimkou. O niektorých sme to vedeli dávno, niektoré sa tvária, že sú úplne v poriadku a niektoré vyšli s pravdou von. Tak sa na niekoľko z nich pozrime.

Ellen DeGeneres je síce večne vtipkujúca komička, ale zažila si aj temné časy, kedy bojovala s depresiou. Keď v roku 1997 verejne priznala, že je lesbička, zrušili jej sitcom Ellen a ona vyše tri roky bojovala s depresívnymi stavmi. Depresia síce nie je dedičná, ale paradoxne aj Ellenina mama po rozvode trpela depresiami. Našťastie sa z toho Ellen dostala a dnes svojim trefným sarkastickým humorom baví svet.

Úplne v poriadku nie je ani Leonardo DiCaprio, ktorý trpí obsedantno – kompulzívnou poruchou. Je to nutkavé opakovanie nejakých aktov, napríklad kontrolovanie, či ste zamkli dvere, vypli žehličku… veď to poznáte. Väčšina z nás má nejakú obsesiu. Leo vraj napríklad trpí úzkosťou z toho, že by na chodníku mohol stúpiť na žuvačku, takže si ho viete predstaviť, ako poskakuje po mačacích hlavách v Starom meste.

David Beckham tiež trpí obsedantno – kompulzívnou poruchou. Okrem toho, že si musí v jednom kuse gelovať vlasy (žartujem), tak je aj úzkostlivo poriadkumilovný. Všetko musí byť na svojom mieste nielen doma, ale aj v hotelovej izbe, kde trávil čas pred a počas zápasov mimo domovinu. Takže Victoria a hotelové chyžné z neho museli mať úprimnú radosť.

Demi Lovato už má trošku vážnejšie ochorenie, a to bipolárnu afektívnu poruchu. Zjednodušene povedané – sú to chronické výkyvy nálady od depresívnych po manické stavy. Človek má obdobia hlbokého smútku, alebo euforickej radosti. Demi však s touto poruchou úspešne bojuje a snaží sa inšpirovať aj iných ľudí s rovnakou diagnózou. A to sa počíta.

Depresii sa nevyhla ani Angelina Jolie. Trpela ňou vraj už ako tínedžerka a objavovala sa u nej aj v dospelosti, po smrti jej milovanej mamy. našťastie má obrovskú podporu vo svojej obrovskej rodine a tak verím, že to má pod kontrolou.

Depresiou, ale popôrodnou, trpela aj Gwyneth Paltrow. Po narodení jej syna Mosesa vraj nezažívala radostné stavy ako po narodení prvorodenej Apple, ale bolo to naopak najbolestivejšie obdobie v jej živote, ako povedala. Vraj nepociťovala žiaden materinský cit a prvé tri mesiace ich spoločného života si ani nepamätá. Našťastie ale túto psychickú poruchu zvládla a dnes už je milujúca matka ako má byť.

 

 

 

 

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk