Plánujete stavať dom

pridal NoName 5.3.2013 o 11:15


V posledných rokoch sa Vám výnimočne darilo a tak ste sa rozhodli, že sebe a svojej rodine splníte sen o vlastnom bývaní. Keď už máte isté finančné prostriedky a viete v akej lokalite bude Váš budúci hrad stáť môžete siahnuť po katalógoch rodinných domov.

Tie sú zväčša rozdelené na jednotlivé kategórie podľa veľkosti, spôsobu riešenia stavby (napr. poschodové alebo bungalovy) prípadne úspornosti energií. Týchto kritérií je veľa a každý katalóg má vlastné.

Dom snov ste už našli a stavba sa už aj realizuje. V tejto fáze zostáva len čakať a možno premýšľať nad drobnosťami, akými je napríklad samotné zariadenie domu. To má pravdepodobne na starosti Vaša manželka ale vo výbere podlahových a obkladových materiálov by ste predsa len mali nájsť spoločnú reč. Najčastejšie používaným obkladom ja Travertín. Tento druh vápenca sa využíva pre svoje dekoračné účely. Môžete tak spojiť výnimočnosť s krásnou prírodou a vychutnať si doma luxus, ktorý je neobvyklý. Travertín je vhodný do kúpeľne keďže nevsakuje tekutiny a tiež na podlahy ak plánujete podlahové kúrenie. Tento vápenec vytvára veľmi príjemnú klímu keďže v lete chladí a v zime hreje a navyše vyžaduje len minimálnu údržbu.

Veľmi populárne dnes je šetrenie energií, a teda aj samotného tepla. Podstatnú časť na vykurovanie ušetríte ak svoj dom aj zateplíte. Zateplenie domu je veľmi populárne a uskutočňuje sa aj u novostavieb ale aj u starších domov.

A pred samotnými dokončovacími prácami by ste mali myslieť aj na zvukovú izoláciu. Dedina alebo okraj mesta nie je ani z ďaleka taký pokojný a tichý ako by ste si možno mysleli. Túto tvorí tenká zvuková a akustická izolácia z vrstveného kartónového papiera a jemného kremičitého piesku. Poviete si taká drobnosť. Ale po dokončení stavby je jeho montáž možná ale už oveľa komplikovanejšia. A chcete bývať predsa v pohodlí a čistote a nie na stavenisku.

Neodmysliteľnou súčasťou každého moderného rodinného domu je samozrejme vonkajší alebo vnútorný bazén, rovnako ako sauna.

 



Zaradené pod: Celebrity




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk