Smelá Candice z Afriky

pridal kara 15.12.2013 o 18:00


Alebo o tom ako Candice z neba spadla, nasadila si krídla a začala predvádzať spodné prádlo. Toto je dôkaz, že Boh existuje.

Kde bolo tam bolo, jedného pochmúrneho dňa na konci októbra, sa z ničoho nič začalo nebo ligotať. Všetkých obyvateľov rozprávkovej Južnej Afriky to vystrašilo, ale potom sa stalo niečo ešte viac nečakané. Z neba spadol malý anjel. Toto malé dievčatko sa obyvatelia tejto krajiny rozhodli pomenovať Candice, čo znamená ligotajúca, iskrivá, aby jej meno navždy pripomínalo jej netradičný príchod na náš svet. Candice si žila pokojným životom, a ani len netušila, že je predurčená na veľké veci. No len čo 15 rokov dovŕšila ju na trhovisku oslovil tajomný cudzinec. „Aká si ale krásna, dievčatko, “ povedal, “ vidím v tvojej budúcnosti veľké veci!“. Candice odmalička vravievali, aby sa s cudzincami na trhovisku nevybavovala, ale Candice bola veľmi smelá a zvedavá, a tajomný cudzinec ju niečím priťahoval, tak sa dali do reči. Vyrozprával jej všetko o krajine Za siedmimi horami za siedmimi dolami, kde by jej za jej neskonalú krásu veľa grošov platili. A tak smelá Candice zbalila svoje veci do batôžika, prehodila ho cez plece, a vybrala sa s tajomným cudzincom do ďalekej krajiny.
Candice sa celkom darilo v tejto cudzej krajine, ale vždy chcela ešte viac. Až po ňu jedného dňa, štyri roky po jej odchode z domoviny, prišiel kráľovský posol, že má rozkaz priviesť ju ku kráľovnej Viktórii. Keď sa blížili k palácu, posol jej vysvetlil, ako bude stretnutie prebiehať – kráľovná Viktória má svoje tajomstvá, a už roky ju nik nevidel inak ako spoza závesu, ktorý rozdeľuje audienčnú sieň na dve časti. Kráľovná Viktória jej ponúkla prácu, a Candice ju s nadšením prijala. Jedinou jej povinnosťou totiž malo byť, že bude skúšať spodné prádlo, čo služobné ušijú pre kráľovnú, pretože kráľovná mala strach, že ju pichne špendlík.
V kráľovstve sa spriatelila s milou služobnou Mirandou, ktorá jej dala dobrú radu, ako sa stať obľúbenou u kráľovnej. A keďže Candice si vždy nechala poradiť, Mirandinu radu poslúchla, a začala sa kráľovnej ukazovať tak, ako ju pán Boh stvoril. A keďže štastnejší koniec ako nahá Candice už byť nemôže, zazvonil zvoniec, a rozprávke bol koniec!

A čo by to bolo za rozprávku bez ilustrácií:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Candice nedávno navštívila v kráľovstve obľúbenú dvornú zabávačku Elenu, a ukázala jej najnovšie spodné prádlo, utkané zo zlatých vlasov deda Vševeda a korunovačných klenotov.







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk