Thomas Puskailer alias Mr. Smile

pridal sugar 27.1.2012 o 11:50


Na Thomasovi Puskailerovi je super, že sa neusmieva len svojím povestným širokým úsmevom, plným dokonalého chrupu, ale aj dušou. A to je v šoubiznise veľmi vzácna kombinácia.

Thomas, finalista SuperStar 2009, sa po slušnom úspechu v šou rozhodol skúsiť to na Slovensku. Dostal ponuku účinkovať v muzikáloch Boyband a Ôsmy svetadiel. Okrem iných aktivít pracuje ako moderátor Fashion TV. Nakoniec sa mu v Bratislave zapáčilo natoľko, že si aj so svojou polovičkou kúpili byt a usadili sa tu natrvalo. Na konci minulého roku vydal cédé Maxisingel s troma piesňami, akúsi chuťovku pred vydaním prvého albumu, ktorý je vo fáze dokončovania. Thomas je pohodový chalan, ktorý je presvedčený optimista. Verí, že život je príliš krátky na to, aby sme sa trápili blbosťami.

Thomas, keď natrafím na nete na nejakú tvoju vizitku, zďaleka sa tam neuvádza iba povolanie spevák. Ale aj tanečník, seriálový a divadelný herec, model a moderátor. Dúfam, že som na nič nezabudla. ?? Čo z toho robíš najradšej?

Hudba je u mňa na prvom mieste, ale všetko čo si vymenovala robím rád. Odmalička som bol entertainer, robil som opičky, zabával celú rodinu. Ľudia na Slovensku ma poznajú najmä ako , , toho chalana so širokým úsmevom, ktorý bol v SuperStar“. Ja sa chcem, ale prezentovať v inom svetle. Ukázať, čo všetko vo mne je, kto je vlastne Thomas Puskailer. Z jednej speváckej šou v telke sa to zistiť nedá.

Je bežné, že superstáristi ihneď po skončení súťaže začnú pracovať na svojom albume – kujú železo kým je horúce. Ty si si dal so svojím albumom načas…

Nechcel som vydať album, s ktorým by som nebol vnútorne spokojný, také veci potrebujú čas. Počas SuperStar som žil v Londýne, rozhodnutie usadiť sa na Slovensku prišlo neskôr. Potreboval som sa tu rozhliadnuť a časom som natrafil na fantastických ľudí, ktorí mi s albumom pomáhajú.

Čo môžeš prezradiť o svojom hudobnom debute?

Verím, že vyjde ešte pred letom. Mám pripravených dvanásť skladieb, ale na albume ich bude len desať. Naspieval som toho viac, aby bolo z čoho vyberať. Tri piesne z Maxisinglu majú svoje miesto isté. Celé cédečko bude ladené do štýlu new wave electro pop.

Wow, a to je presne čo?

Je to taký inteligentnejší pop, podobnú hudbu robí napríklad skupina OneRepublic. Na albume mám veľa elkto zvukov, miestami sa to približuje k tvorbe Depeche Mode či La Roux, ktorí sú významnými predstaviteľmi elektropopu v Anglicku. Tento druh muziky mi je blízky. Mojim cieľom je tiež odlíšiť sa od ostatných. Chcem, aby si Slováci na môj štýl zvykli a už pri prvých tónoch piesne im napadlo , , veď to znie ako Puskailer.“

Tvoja pieseň „Sitting on a Cloud“ vznikla v spolupráci so zahraničným producentom Joe Dworniakom (tento pán spolupracoval s takými stars ako Paul McCartney, Frankie Goes to Hollywood či Duran Duran), dal ti nejaké cenné rady?

Mnoho. Práve on ma učil, aby som staval na originalite, nebál sa byť iný. Aby som skúsil zariskovať a veril tomu čo robím. Chcem robiť kvalitnú hudbu aj klipy. To čo nie je odfláknuté, fanúšikovia ocenia.

Keď rozprávaš o klipoch, práve jeden dokončuješ. Vo videoklipe k piesni „By Your Side“ sa vraj objavíš bez trička.

V niektorých scénach som polonahý, ale len na tom nestaviam. Stvárňujem celú chlapčenskú skupinu, celkovo šesť ľudí s rozličným výzorom. Natáčanie bolo veľmi zábavné, s režisérom Martinom Hudákom sme si sadli, obdivujem jeho prácu. Chcel som vytvoriť niečo netradičné a on my v tom pomohol. V klipe hrá aj moja manželka Abbie. Tú sme zasa “naklonovali“.

Jedna pieseň na Maxisingle sa volá „Life Is Good“. Je tvoj , , life good“?

Môj life je good, pretože som po dlhom hľadaní našiel sám seba. Viem čo v živote chcem a akou cestou sa mám uberať. Konečne som sa usadil, našiel som si domov tu na Slovensku. Stretol som lásku svojho života a vzal som si ju za ženu. To nie je málo. Navyše život ma naučil tešiť sa z maličkostí. Nemám veľké nároky, nepotrebujem mať vilu a bazén, aby som bol šťastný.

Dlho si hľadal sám seba?

Začalo to niekedy v puberte. Nevedel som kto som, čo presne chcem. Veľa som cestoval, hľadal som krajinu, v ktorej som chcel žiť a pôsobiť ako umelec. Už v šestnástich som odišiel na strednú školu (The Musical Academy Lucia Marthas) do Amsterdamu. Pre mňa to bola veľká zmena, žil som v malej izbičke, šetril som kde sa dalo. Rodičia ma finančne podporovali, ale je to drahé mesto. V živote som zažil obdobie, keď som bol bez peňazí, preto sa teraz teším, že si s Abbie zarobíme na slušný život.

Plynule ovládaš štyri jazyky, v akom jazyku snívaš?

Včera som sníval po holandsky.

A predvčerom?

Tuším po anglicky. Bláznivé, čo?

Je nejaké slovo, ktoré ti robí v slovenčine problém?

Slovo čučoriedky. Ale už ho viem vysloviť, vidíš?

Stretol si sa so slovenským nárečím? Rozprával si sa niekedy napríklad s východniarom?

Bol som na východe a keď ľudia začali rozprávať po svojom, vôbec som im nerozumel. Mali úplne iný prízvuk. Hovorili mi, že rozprávajú nejako , , po košicky“, alebo tak.

Aký máš názor na slovenský šoubiznis?

Šoubiznis je všade rovnaký. Všade je to tvrdý biznis, každá krajina má svoje stars. Akurát v takom Anglicku prerazí umelec na svetový trh ľahšie ako v Holandsku alebo na Slovensku. V šoubiznise sú väčšinou všetci moji kolegovia, naozajstní priatelia len niekoľkí. Človek sa musí naučiť komu dôverovať.

Počúvaš slovenských interpretov?

Mám prehľad o tunajšej hudobnej scéne. Páči sa mi tvorba Riša Müllera, Smatanovej, Cmoríka, Čírovej. Z kapiel si vypočujem IMT Smile, Desmod, Inekafe aj Gladiator. Všetkých vymenovaných rešpektujem, majú dlhé a úspešné kariéry. V hudbe nie som selektívny, snažím sa vypočuť všetko, aby som bol v obraze.

Tvoji obľúbení zahraniční muzikanti?

Fúha. Nemám vyhranený štýl. Vždy si rád pustím nové albumy, ktoré práve letia, vytváram si na ne svoj názor. Momentálne mám na svojom iPode anglickú speváčku Cher Lloyd, Nicolu Roberts, Davida Guettu, LMFAO, najnovší album od Linkin Park a Justina Biebera.

Justina Biebera, vážne?

Mnohí ho neznášajú, ale ja ho rešpektujem. Naozaj má talent a kým prerazil, nemal to ľahké. Žiadne rádio nechcelo hrať piesne nejakého neznámeho chalana, tak urobil turné po amerických rádiách, robil rozhovory a ľudia sa on začali zaujímať. Počkajme, kým dospeje a uvidíme aký umelec z neho vyrastie. Páči sa mi aj Lady Gaga, jej imidž je síce extrémny, ale obdivujem na nej, že sa nebojí byť iná. Aj ja by som sa chcel odlišovať od iných, nebyť len šedý priemer. Verím, že sa mi to podarí.

 

  So svojou dlhoročnou láskou Abbie, pri ktorej vraj Thomas našiel sám seba. Párik sa zosobášil minulý rok v Bratislave.

 

Video k piesni „By Your Side“, v ktorom si zahrali obaja manželia, by mal byť čoskoro hotový. Thomas v ňom ukáže vymakané telo, ktoré si udržuje pravidelným cvičeným vo fitku a plávaním. , , Každé ráno cvičím jogu. Postavím sa aj na hlavu. Abbie so mnou necvičí, díva sa a smeje sa na mne.“

 

Maxisingel obsahuje tri Thomasove piesne, mali by sa objaviť i na albume. Cédé pokrstil  kamaráti zo skupiny Pastels, tým, že ho „vykefovali“ zubnými kefkami.

 

Thomasovi sa darí v muzikáloch. Zaujal v Boybande, teraz hrá aj Ôsmom svetadiele

 

Mr. Smile







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk