Obezita ako dôsledok nerovnováhy

pridal NoName 3.2.2012 o 9:54


Chudnúť potrebujú dve skupiny ľudí. Do prvej skupiny patria ľudia, ktorí si myslia, že potrebujú chudnúť kvôli dokonalej postave, lebo majú pri pohľade na váhu nejaké kilá navyše a druhá skupina, ktorá trpí skutočne nadváhou a má nadváhou naozaj ohrozené zdravie. Látky, ktoré slúžia v živom organizme na poháňanie, resp. povzbudenie organizmu sa nazývajú hormóny a výrazným spôsobom sa podieľajú na regulácii pocitov hladu, sýtosti, ale aj množstva tukov v tele, a tým predurčujú tzv. prednastavenie hmotnosti nášho tela, ktoré radi ovplyvňujeme rôznymi diétami. Medzi najčastejšie choroby spôsobené hormonálnymi poruchami patria obezita, osteoporóza a cukrovka. V takomto prípade sa musí prirodzená tvorba hormónov nahradiť prirodzenými alebo syntetickými prípravkami, čo neraz môže mať nežiaduce, vedľajšie účinky.

Obezita a nadváha je dôsledkom nerovnováhy hormónov hladu a nasýtenia a prvým príznakom nesprávneho fungovania metabolizmu. A čo je ešte dôležitejšie rozhodujú tieto dva hormóny o rýchlosti starnutia a výške nášho biologického veku. Preto je správne zvolená výživa zárukou dobrého fungovania hormonálneho systému.

Častá konzumácia nekvalitných, sacharidových jedál plných prázdnych kalórii a priemyselného tuku zvyšuje produkciu hormónov nasýtenia (inzulín a leptín) a vzniká tak inzulínová rezistencia spojená s nástupom hypoglykémie, resp. hyperglykémie. Ak si chceme zdravie uchovať, treba nastúpiť cestu svojej zdravšej a lepšej výživy vo forme zvýšenej konzumácie ovocia, zeleniny, orechov, olejnatých semien a tiež fyzického cvičenia.



Zaradené pod: Celebrity




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk