Kto si z muzikantov nahrabal vlani najviac peniažkov?

pridal dominique 11.3.2012 o 9:27


Rebríček najúspešnejších štyridsiatich muzikantov zostavoval magazín Billboard. Spočítaval ich príjmy za rok minulý rok. Najväčší zdroj príjmov v hudbe momentálne vynáša koncertovanie. Takže, kto sa po svete či po USA nachodil najviac, má aj najviac peniažkov v prasiatku.

Výpočty sú napísané v čistom príjme a nezahŕňajú príjmy z predaja sponzorských darov či tovaru.

Speváčka Taylor Swift prekonala všetkých. Vlani jej prišlo na účet 35, 7 milióna dolárov. Je to spôsobené aj tým, že hviezdy ako Lady Gaga či DJ Tiësto zväčša nekoncertujú v malých kluboch, ale vo veľkých arénach, takže tých koncertov nie je až tak veľa a zvyšujú sa im aj náklady.

Vypisovať všetkých štyridsiatich je zbytočné, takže okrem top desať spomeniem tých, ktorí by vás mohli zaujímať.

Na štyridsiatom mieste sa umiestnila skupina Linkin Park, ktorá si zarobila 5, 2 milióny dolárov. Tridsiate tretie miesto patrí Backstreet Boys, ktorá si v uplynulom roku polepšila o 5, 7 milióna. Číslo dvadsaťdva patrí Rihanne, ktorá má na konte 7, 7 milióna. Britney Spears vynieslo turné a CD Femme Fatale vyšie 10, 1 milióna dolárov. O niečo viac ako Britney si polepšila Katy Perry, ktorá si zarobila takmer 12 miliónov.

Rebríček TOP 10 uzatvára Adele, ktorá si vďaka albumu 21 pripísala na konto 13, 1 miliónov. Ak by však Adele nemala poškodené hlasivky a viac koncertovala, pravdepodobne by rebríčku kráľovala ona.

Deviatu priečku obsadil Jason Aldean s 13, 4 miliónmi. Ôsme miesto patrí Celine Dion, ktorá si prilepšila o 14, 3 milióna. Jon Bon Jovi vyspieval minulý rok 15, 8 milióna dolárov, Sade 16, 4 milióna. Piate miesto má Lil Wayne. Jeho rozpočet narástol o 23, 1 milióna.

Zemiakovú medailu si odnáša Lady Gaga, ktorá zarobila 25, 4 milióna. Bronz má spevák Kenny Chesney, ktorý má 29, 8 milióna bubákov a druhé miesto ukoristila skupina U2 so sumou 32, 1 milióna dolárov.

 TOP 5



Zaradené pod: celebritný guláš, hudba




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk