Herci zo seriálu „Chůva k pohledání“ kedysi a teraz

pridal sugar 3.8.2012 o 14:17


Seriál „Chůva k pohledání“ alebo teda „The Nanny“ (1993 – 1999) sa úzko spája s herečkou a jeho stvoriteľkou Fran Drescher. Excentrickú, silno namaľovanú (ani Christina Aguilera by jej nestíhala) Fran, ste buď milovali, alebo nenávideli. A tým pádom aj seriál.

Fran Drescher bola podľa mňa krásna žena, hoci v českom dabingu mi jej „pane Šefííílde“ vždy liezlo na nervy. Doteraz jej zostala iskra v oku, aj keď nemala život ako z rozprávky ako zo seriálu. V roku 1985  Fran a  jej kamarátku prepadli u nej doma dvaja ozbrojení psychopati. Obe ženy znásilnili a herečka sa z tejto traumy dlho nevedela spamätať. Aby toho nebolo málo, jej manžel ju po dvadsiatich rokoch opustil kvôli veľmi bizarnému dôvodu a o niečo neskôr bojovala s rakovinou. Našťastie vyhrala.

Fran Drescher (54) šou „The Nanny“ vytvorila a produkovala so svojim manželom Peter Marc Jacobsonom, za ktorého bola vydatá neuveriteľných 21-rokov. Neuveriteľných preto, že na hollywoodske pomery je to rekordný čas, ale hlavne preto, že jej manžel je…tak trochu gay. Vraj to celé roky nevedel, neskôr popieral sám pred sebou až sa nakoniec Fran priznal. Že sa mu páčia muži. No super. Keby mi toto povedal môj muž po dvadsiatich rokoch spolužitia, buď dostanem na mieste infarkt alebo ho umlátim na smrť valčekom na cesto. Alebo oboje. Fran je však zjavne omnoho lepšia osoba ako ja: Nielenže sa na svojho manžela právom nenasrala (a nestrčila mu ten valček…niekam), ale keď to predýchala rozhodla sa ho v jeho gay živote podporiť. Doteraz zostali priateľmi a nemajú problém vystúpiť v spoločnej šou  a otvorene hovoriť o svojom vzťahu. Fran tiež bojuje za práva gayov a lesbičiek. Zaujímavé.

Charles Shaughnessy stvárnil v seriáli bohatého a uhladeného Maxwell Sheffielda. Tento anglický herec sa ďalej objavil v seriáloch ako: „Law & Order, “ „Hannah Montana“ (ČTJ) a „Days of Our Lives.“Tiež vyhral cennú sošku Emmy za prepožičanie hlasu rybke  Dennisovi v Disney seriáli „Stanley.“

Nicholle Tom si v Nanny zahrala Margaret Sheffield. Zahrala si napríklad v seriáloch Myšlienky vraha, Cold Case, Vtierka Castle alebo Mentalistovi, ktoré dobre poznáme aj u nás. Stále nakrúca i filmy, ale bez väčšieho, respektíve celosvetového úspechu. (No samozrejme, ak nerátame staré, ale milé filmy o psovi Beethovenovi.)

Benjamin Salisbury a.k.a. Brighton Sheffield je živým príkladom herca, ktorého kariéra zapadla prechom, hoci odštartovala megaúspešným seriálom. Koľko takých hviezdičiek Hollywood stvoril! Ani na oblohe ich snáď nie je viac… Benjaminova posledná „veľká úloha“ bola v reklame na pizzu (2005). Odvtedy sa v seriáloch, alebo filmoch neobjavuje.

 Úlohu najmladšieho dieťaťa Sheffieldového, Grace, získala Madeline Zima (26). Táto herečka nie je zaujímavá iba tým, že jej priezvisko znie ako jedno naše ročné obdobie. Fanúšikovia seriálu „Californication“ vedia veľmi dobre, aké sú jej prednosti, keďže ich neraz (úplne nahá) predviedla nadržanému Davidovi Duchovnému. Ten seriál naozaj stojí. Za pozretie. vrelo odporúčam!

Daniel Davis (66) alebo majordómus Niles. Vždy najviac inklinoval k divadlu, ale objavil sa aj v seriáloch “Frasier, ” “Ugly Betty, ” ale aj ako profesor Moriarty v seriáli „Star Trek: The Next Generation.!

Lauren Lane (51) alebo C.C. Babcock. Neuveriteľná premena, akoby to ani nebola ona. Lauren zjavne nie je taká povrchnica akú hrala v seriáli a udržovať krásu plastikami či len obyčajným botoxom sa jej nechce. Momentálne je profesorkou na Katedre divadla a tanca na texaskej univerzite.

Renee Taylor (79) si zahrala Franinu matku Sylviu Fine.  Je herečkou a komičkou od 60. -rokov. Tiež to skúsila ako scenáristka a režisérka.

Ann Morgan Guilbert (83) stvárnila  Yettu Rosenberg a zdá sa mi, že napriek svojmu pokročilému veku jediná „omladla“. V seriáli vyzerá akoby každú chvíľu išla umrieť na nejakú zákernú chorobu a pri živote ju drží iba vôľa vychutnať si ešte niekoľko balíčkov cigariet. A pozrite sa ako vyzerá teraz. Ako celkom pekne zachovaná babička. Zázrak.







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk