Angličan Daniel Day Lewis na dnes

pridal dominique 18.9.2012 o 8:25


Neviem čím to je, ale anglickí herci majú niečo navyše oproti ich americkým kolegom. Také tajomno v očiach, či čo. Daniel Michael Blake Day-Lewis sa síce narodil v Írsku, ale vyrastal v Londýne.

S filmom začal pomerne skoro, keďže jeho mama bola herečka. Už v roku 1971 sa objavil vo filme Sunday Bloody Sunday. Hrával v divadle, ale získaval úlohy aj vo filmoch. Medzi jeho najznámejšie patrí napríklad životopisná dráma My Left Foot, kde stvárnil umelca Chrystyho Browna. Za túto úlohu získal cenu BAFTA a Oscara. Nezabudnuteľný je tiež Last of the Mohicans, ktorý som síce nikdy nevidela, ale raz si túto klasiku určite pozriem. Medzi jeho novšie filmy patrí snímka Gangs of New York, kde si s ním zahral aj Leonardo DiCaprio či Cameron Diaz.

Tento rok ho uvidíte v životopisnom filme Lincoln, ktorý režíruje Steven Spielberg a na budúci rok isto zažiari aj v historickej dráme Silence.

Čo sa týka žien, to je samostatná kapitola. V roku 1996 ho ulovila dcéra bývalého manžela Marilyn Monroe Rebecca Miller, s ktorou má aj dve deti. Predtým však prežíval búrlivé vzťahy so svojou fitnes trénerkou z Dominikánskej republiky či Winonou Ryder. Francúzskej herečke Isabelle Adjani poslal rozlúčkový fax, keď otehotnela. V jeho zozname je aj talianska herečka Greta Scacchi, ktorá vraj nikdy nikoho viac neľúbila tak, ako jeho.

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk