Ed Sheeran. Zoznámte sa.

pridal zoe 3.10.2012 o 11:41


Edwarda Christophera „Eda“ Sheerana už istotne mnohí z vás poznajú. Objavil Higgson bozón alebo tzv. Božskú časticu. Fajn. Neobjavil. Ale aj tak ho obdivujem lebo v šestnástich vzal na chrbát gitaru a ruksak s jednými náhradnými trenkami, presťahoval sa do Londýna, prespával na gauči u kamoša a klopal na dvere hudobných štúdií až kým mu niekto neotvoril.

Zato moja gitara leží na skrini už pekných pár rokov a dokážem na nej zahrať jedine tak „Loď, ktorá sa plaví do neznáma“. Znie to naozaj krásne. Akordy som sa samozrejme neučila. V šestnástich som však sedela doma na riti a pravdepodobne študovala na školskú úlohu z matematiky a nešla som s gitarou na chrbte nikam. Zabila som svoju šancu na úspech. Teraz ľutujem. Tá matika mi bola naprd.

Edward Christopher Sheeran sa narodil sedemnásteho februára roku 1991. Na škole to bol vraj len taký trt s ryšavou hlavou a silnými dioptriami. Ešte k tomu je aj skoro úplne hluchý na jedno ucho. Ani teraz nemôžeme povedať, že je to vyslovene fešák, ale na sexepíle mu rozhodne pridáva, keď otvorí ústa a začne spievať. A hrať na gitare šikovnými prstami. Ak viete na čo myslím. Na jeho talent, zvrhlíci. Talent! Keď Ed v Londýne stretol producenta a textára Jakea Goslinga, začal okamžite nahrávať. K repertoáru sa mu pridal aj beatbox a rap. Spolupracoval aj na duetoch s takými zvučnými menami ako je Goldie, Pixie Lott či Elton John. Vidieť ste ho mohli aj na Olympijských hrách v Londýne, kde vystupoval vo svojom typickom outfite- mikine a teniskách a jedine jemu to prešlo. Jeho piesne hrajú v britských rádiách približne každých tridsať sekúnd. Takisto ste ich mohli počuť v seriáli Vampire Diaries. Aj v slovenských rádiách ho hrajú a Ed už stihol dobiť aj Ameriku. Prednedávnom mal koncert v San Franciscu, kde mu dvanásťtisícový dav odspieval pieseň „A-team“ a ženám praskali podprsenky pod oblečením od toľkého vzrušenia.  Týmto všetkým chcem povedať, že Ed je veľmi fajn. Oplatí sa popočúvať. Mier vašim ušiam.

Ed Sheeran a jeho pieseň „Lego House“, kde si v klipe zahral Ron Weasley

Ed a jeho „Give me love“, ktorá sa objavila aj vo Vampire Diaries

„A-team“

Pieseň „A-team“ prespievala aj geniálna štrnásťročná speváčka Birdy a v jej podaní mi pri tej piesni tiež klesá sánka.

 

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk