Do kín príde čoskoro The Great Gatsby

pridal dominique 21.12.2012 o 15:17


Jeden z filmov, ktorý príde do kín na budúci rok a ja sa naň teším ako na Vianoce. Adaptácia knihy, ktorú v roku 1925 napísal Scott Fitzgerald. V hlavnej úlohe Leonardo DiCaprio ako Jay Gatsby, a Carey Mulligan ako Daisy Buchanan.

Vo filme, ktorý sa v kinách objaví v máji si zahrajú aj iné známe mená ako Tobey Maguire, Isla Fisher, Joel Edgerton, Jason Clarke, Elizabeth Debicki či Amitabh Bachchan.

Knihu určite mnohí z vás prečítali. Je to klasika, ktorá patrí , , k povinnému čítaniu“. Dej si môžete prečítať aj tuto. O čom sa však často nepíše je, že Scott bol v skutočnom živote ťažký alkoholik, narcis a puntičkár. Za ženu si zobral dcéru sudcu Zeldu Sayrovú. Tá písala tiež a dokonca oveľa lepšie ako je muž. Niektoré zdroje tvrdia, že aj Great Gatsby pochádza z jej pera. Scott jej ju jednoducho potiahol. Žiarlil a zakazoval je písať. Zelda neskôr skončila v sanatóriu s psychickou poruchou, ktorá však mohla byť takisto výmyslom tohto svetového spisovateľa. Príbeh Zeldy, aj keď nepodložený dôkazmi, si prečítate v skvelej knihe Alabama song.

 

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk