Michael Jackson – spomíname na legendu

pridal admin 27.6.2009 o 18:48


Je toho toľko, čo sa dá povedať o Michaelovi Jacksonovi. Bol posledným svojho druhu, hudobný fenomén, ktorý dokonale zapadol do svojej doby a už sa nikdy nezopakuje. Svet sa zmenil, hranice sa zbúrali, doba pokročila… A hviezdy vymreli. Kto vyrastal v 80-tych rokoch vie, aký ošiaľ sprevádzal život a vystúpenia tohto speváka.

Dnes je svet iné miesto. Vo svete kde môžete mať všetko – tu a hneď teraz, už nič nemá hodnotu. Nenásytné prahnutie bulváru a bezcharakterných médií nám zobrali posledné kúsky vzácnosti a tajomna zo života našich hviezd. V časoch rýchlokvasených hviezdičiek a škandálov, je ich životnosť limitovaná príchodom ďalšej módnej vlny. Život, ktorý ide stále rýchlejšie už nemá miesto pre superhviezdy ako bol Michael Jackson. Čo znie ako nostalgia starého človeka so slzou v oku spomínajúceho na lepšie časy je však realitou a niečím, s čím sa všetci musíme zmieriť. Pretože to je teraz náš život. A život, ten je zmena. Aj keď nie vždy k lepšiemu.

O čo ale nikdy neprídeme sú spomienky. A tých nám Michael zanechal nespočetne. Tu je pohľad na niektoré z jeho legendárnych vystúpení. Hneď prvé je to jeho asi notoricky najznámejšie. V roku 1983 vystúpil na oslave 25. narodenín vydavateľstva Motown. Predviedol svoju skladbu Billie Jean, pieseň ktorá vznikla podľa skutočných udalostí, keď jedna jeho psychicky chorá fanúšička tvrdila, že Michael je otcom jednej z jej dvojičiek. Bol to druhý singel z albumu Thriller – najúspešnejšieho hudobného albumu v histórii.

Michael vystúpil na pódium v momente, keď sa z neho práve stávala najväčšia živá hudobná hviezda. Svet sa pozeral na nového kráľa popu a ten prvýkrát predviedol pohyb, ktorý ho odvtedy definoval – Moonwalk.

Hlasujte za článok na vybrali.sme.sk







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk