Muž ktorý bol Puff, ktorý bol Diddy, ktorý je Dirty Money nás pozýva na posledný vlak do Paríža

pridal admin 28.9.2009 o 0:52


Sean Combs, lepšie známy ako Puff Daddy alebo P. Diddy si za svoju kariéru vytrpel svoj podiel kritiky. Bolo mu vyčítané všetko možné – že nie je skutočný rapper, že nevie produkovať bez samplovania alebo že je dokonca sám zodpovedný za komerčný úpadok hip-hopu…

Napriek všetkému je ale bez otázky jedným z najúspešnejších umelcov posledných 20 rokov, ktorý si okolo seba vytvoril impérium, ktoré z neho spravilo jedného z najbohatších mladých muzikantov a navždy zmenil tvár čiernej hudby. Zoznam jeho úspechov sa nedá ignorovať: Svetu predstavil najväčšieho rapera, ktorý kedy zobral mikrofón do ruky, pomohol na svet interpretom ako Mary J. Blige alebo Usher a sám nahral niekoľko úspešných albumov. Nehovoriac o jeho podnikateľských aktivitách – okrem svojho vydavateľstva má aj vlastnú značku oblečenia, parfémy, filmy…

Tajomstvom jeho úspechu je v jeho vytrvalosti a odhodlanosti vždy kráčať o krok vpred a nebáť sa skúšať nové veci. Keď v roku 2006 vydal album Press Play, ľudia s počudovaním kývali hlavami, že v piesni Last Night Diddy nerapuje, ale naozaj spieva. O dva roky neskôr sa tým nechal inšpirovať aj Kanye West a svet prekvapil celým albumom na ktorom namiesto rapovania spieval.

A v búraní hraníc Diddy ďalej pokračuje. K úplne novému zvuku ktorý si tentokrát prináša si prizval dve speváčky a nahráva ho pod prezývkou novo vytvorenej skupiny Dirty Money. Sám priznáva, že nie je najlepší spevák na svete, nahrávanie piesne Angels mu trvalo dva týždne, ale ako niekto kto sa v hudobnom biznise pohybuje už dlhú dobu, si uvedomuje jeho povinnosť posúvať hudobné hranice a nerobiť stále to isté:

„Nemá pre mňa zmysel, alebo pre hociktorého umelca, ktorý toto robí už viac ako desať rokov, aby som nič neriskoval. Ak po desiatich rokoch nie ste ochotný niečo risknúť, mali by ste zostať doma.“

A čo tým myslí uvidíme na novom albume The Last Train to Paris. Ide o konceptový album, ktorý nie je iba zbierkou náhodných piesní, ale ako film rozpráva príbeh o stratenej a nájdenej láske na ceste z Londýna do Paríža. K albumu bude natočený aj film, ktorý bude rozprávať jeho príbeh a sprevádzať každú pieseň.

Prvým singlom z albumu, ktorý Diddy opisuje ako „electro hip-hop soul funk“ je skľučujúco krásna balada Angels, na ktorej je počuť hlas zosnulého Notoriousa BIG. Je to pieseň ktorá sa vymyká z klasických hudobných škatuliek v ktorých očakávame počuť Diddyho (a zvlášť nie spievajúceho), ale dajte jej dve, tri vypočutia a zalezie sa vám pod kožu. The Last Train to Paris prichádza 24. novembra.



Zaradené pod: Celebrity




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk