Rihanna nemá hambu

pridal admin 2.10.2009 o 0:13


Nikto sa neoblieka tak odvážne a stále si zachováva svoju úroveň ako Rihanna. A preto ju mám tak rada. Lady Gaga, ber si príklad, takto sa to robí.

A predtým ako sa začnú všetci idioti zase ozývať, že hamba sa píše s „n“, nie, nepíše! Už sa to konečne naučte! A aby ste si to konečne zapamätali, tu máte definíciu slova hamba:

hamba

Hamba, hambiť sa. Synonymá: červenať sa, pýriť sa.

Mnoho ľudí nesprávne píše slovo „hamba“ ako „hanba“ na základe mýtu, že slovo „hamba“ je odvodené od slova „haniť“. To však nie je pravda, keďže slovo „haniť“ sa používa vo význame „znevažovať“, „urážať“. Podľa tejto definície by teda spojenie „hambiť sa“ písané ako „hanbiť sa“ znamenalo „urážať sa“. To je samozrejme úplne iný význam ako spomínané synonymá slova „hamba“ ako „červenať sa“, „pýriť sa“.

Napriek pomerne široko rozšírenému (ale bohužiaľ nesprávnemu) názoru, že sa správne píše „hanbiť sa“ s „n“, sa teda v skutočnosti správne naozaj píše „hamba“ a „hambiť sa“ s písmenom „m“.













Zaradené pod: Celebrity, Rihanna




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk