Rihanna prehovorila

pridal admin 10.11.2009 o 4:02


„Hanbila som sa, pretože som nechcela, aby si ľudia mysleli, že to je človek, do ktorého som sa zamilovala. Je to zahanbujúce. Je to zahanbujúce, že to je typ človeka, do ktorého som sa zamilovala. Tak veľmi zamilovala, tak slepo zamilovala, že som sa k nemu vrátila.“

V tom momente ju preruší hlas reportérky: „V priemere potrebuje žena myslím že sedem pokusov, kým sa jej podarí odísť z takého vzťahu.“

„Osem alebo deväť, v skutočnosti, “ s trpkosťou reality niekoho, pre koho štatistiky nie sú iba čísla, ju Rihanna opravuje. „A…“ Už nedokáže skryť emócie a jej hlas sa trasie. „Ja nechcem aby sa to stalo.“

Toto je teraz Rihannina realita. Je jednou z žien ktoré sa stali obeťou násilia. Násilia zo strany najmenej očakávanej – jej partnera.

Deväť mesiacov po neslávne známom incidente s priateľom Chrisom Brownom sa Rihanna po prvýkrát postavila pred kameru a prehovorila o osudnej noci. Brown v posledných mesiacoch o svojich činoch prehovoril viackrát. Vyjadril ľútosť nad svojimi činmi, sľúbil nápravu a vyznal nekončiacu lásku jeho polovičke.

Ale všetko toto sa dialo príliš rýchlo, príliš ľahko a jeho ospravedlnenia vždy pôsobili viac ako vyhlásenie pre médiá a nie úprimné ospravedlnenie muža, ktorý svoje činy naozaj ľutuje. Rozpráva o tom, ako to bolí keď ho ľudia nazývajú bitkárom žien, ako ho nenávidia a zvaľuje to na ľudskú ignoranciu, neuvedomujúc si, že toto je obraz ktorý si vytvoril a ktorý sa nezmení len preto, že on sľubuje, že sa už zmenil. A potom je tu fakt, že napriek všetkým rozhovorom, ktoré poskytol, stále zostáva mnoho detailov, ku ktorým sa nevyjadril, nejasných. A tie teraz Rihanna z jej strany doplnila.

V rozhovore ktorý poskytla americkej televízii ABC (a ktorý sa uskutočnil len pár dní po tom čo Chris prehovoril s MTV – obidva rozhovory sú v pokračovaní) podala speváčka jej stranu príbehu. A ten rozpráva veľa vecí, ktoré sa v Chrisovom nikde nespomínajú.

Ako hneď to najdôležitejšie – ako sa to všetko stalo. Keď v Chrisovom rozhovore príde na tému, čo spôsobilo výbuch jeho agresie, on jednoducho odpovedá, že hnev. „Bol to len hnev.“ Čo spomenúť zabudol, je čo ten hnev spôsobilo. A Rihanna túto medzeru dopĺňa.

Tak ako sa v médiách špekulovalo, iniciátorom všetkého bola smska ktorú Chris v aute dostal od jeho bývalej. Keď sa na ňu Rihanna pýtala, klamal o nej. Rihanna sa však neprestávala pýtať, čo Chrisa dohnalo až k násiliu.

Opakujúco ju udieral, kúsal a škrtil v zveráku. „V jeho očiach nebola ani štipka duše, boli prázdne.“

A čo hovorí na fotku jej zranení, ktorá prenikla na verejnosť? „Som veľmi nahnevaná, zahanbená a ponížená. Vždy keď ju vidím, celý ten večer sa mi odohráva pred očami. Takže sa na ňu nerada pozerám.“

Jej hlas sa zlomí, keď rozpráva o tom, že nechcela aby sa na ňu ľudia pozerali ako na „obeť“, ľutovali ju. Veľa času strávila sama, nechcela sa s nikým rozprávať a boli dni, ktoré celé preplakala. Nemohla ísť ani domov, pretože pred jej domom stanovali médiá a novinári: „Išla som spať ako Rihanna a zobudila sa ako Britney Spears. Bolo to šialené.“

Rihanna sa vyjadrila aj k obvineniam, že Chrisove správanie mohla nejako vyprovokovať. Jednoznačne to poprela, ako aj to, že bitku začala ona – nikdy ho sama neudrela. Takisto však poprela správy, že by ju Chris zbil už niekedy predtým. Priznala však, že mal problémy s výbušnosťou a v minulosti ju už sotil do steny.

Je iróniou osudu, že obaja pochádzajú z rodín, v ktorých boli svedkami domáceho násilia. Chris sám v minulosti hovoril o jeho mame a rozhodnutí, nikdy nebyť ako jeho otec. A Rihanna, ktorá sa musela ako malá prizerať ako jej otec zlomil jej mame nos a ona nebola schopná tomu zabrániť, ani keď sa snažila odpútať jeho pozornosť rozbíjaním pohárov kuchyni, si sama sľubovala, že nikdy nebude chodiť s mužom ako jej otec. Nakoniec sa presne to stalo s Chrisom, ktorý ako priznáva, bol jej prvá skutočná láska.

Napriek všetkému však láska nezmizne len tak zo dňa na deň. A Rihanna sa krátko po napadnutí stretla s Chrisom a pokúšala za ich vzťah zachrániť. Ako hovorí, bola slepá, zmetená a chybu hľadala aj v sebe. Cítila potrebu chrániť ho pred médiami, ktoré ho nenávideli a dať mu ďalšiu šancu. Stále ho milovala, vždy keď sa však na neho pozrela, cítila k nemu odpor, aj keď mu zo začiatku tvrdila niečo iné. Po pár týždňoch si však uvedomila, že si iba klamala a ich vzťah definitívne ukončila.

„Neznášala som ho. Tak strašne som ho neznášala. A vždy som sa snažila nedať to na sebe vidieť. Ale on vedel, stále sa ma pýtal: Nenávidíš ma, že? A ja som klamala, hovorila som nie, nie. Ale nenávidela som ho. Všetko mi na ňom vadilo. Tak som konečne… Povedala som, že takto to už ďalej nejde.“

K jej prebudeniu prispelo silnou mierou aj uvedomenie si zodpovednosti, ktorú nesie voči mladým dievčatám, ktoré k nej vzhliadajú. So slzami v očiach rozmýšľa nad mladými dievčatami, ktorým má byť vzorom a ktoré by jej vinou mohli zostať v násilnom vzťahu.

Je to absurdná predstava zodpovednosti, ale vo svete, kde čoraz častejšie deti namiesto rodičov vychovávajú média je to aj predstava zastrašujúco reálna. A predstava niekoho, komu bolo ublížené pretože kráčal v jej šľapajach, speváčkou viditeľne otriasa. S varovaním v hlase preto varuje mladé dievčatá, aby nehľadali výhovorky násilia v láske.

A čo prinesie budúcnosť? Chris Brown sa už stihol k Rihanninemu rozhovoru vyjadriť. A okrem toho že opäť zdôraznil svoju ľútosť a vôľu zmeniť sa, priznal, že síce rešpektuje Rihannine rozhodnutie prehovoriť, je jeho názorom, že detaily by mali zostať súkromnou vecou medzi nimi dvoma. A práve takéto vyjadrenia, sú asi aj dôvodom, prečo sama Rihanna na otázku ako na ňu pôsobili Brownove ospravedlnenia odpovedá, že znejú ako keby ich čítal zo scenára.

Jej city sú očividne stále rozpačité. Nenávisť ju už prešla, avšak naviazanie ktoré na neho cíti dnes pociťuje skôr ako nepríjemnosť. A napriek tomu, že mu želá len to dobré do budúcnosti, nedá sa necítiť z jej hlasu nedôvera, ktorú k nemu cíti.

„Chcem aby sa s tým vyrovnal ako muž. Prijať zodpovednosť a našiel spôsob, ako neľutovať seba samého.“

A rada pre dievčatá, ktoré sa ocitnú v rovnakej situácii? Nebuďte slepé, pretože láska je naozaj slepá. „Fuck love, “ trpko dodáva.

Rihanna

Rihanna interview:

Chris Brown interview:

Obal Rihanninho novému albumu a singlov:

Rihanna
Rihanna
Rihanna

Rihanna – Wait Your Turn



Zaradené pod: Celebrity, Chris Brown, Rihanna




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk