Oprášený gramofón, rok 1996: Warren G. feat. Adina Howard – What’s Love Got to Do with It

pridal admin 9.4.2008 o 9:01


V prvej polovici 90-tych rokov v hip-hope dominoval West Coast a štýl G-Funk, za ktorého duchovného otca sa pokladá dnes už legendárny producent a rapper Dr. Dre. A ak by sme mali vybrať jednu pesničku, ktorá by najlepšie reprezentovala G-Funk, bol by to Warren G. a jeho hit Regulate z roku 1994.

A túto klasiku nájdete v pokračovaní, ale musel som spomenúť aj jeho hit What’s Love Got to Do with It z roku 1996. Je to pieseň z doby, keď sa hip-hop začal šíriť medzi masy a nadobúdať komerčnú popularitu, ktorú dnes má. What’s Love Got to Do with It je perfektný príklad tejto premeny – chytľavý refrén založený na klasike od Tiny Turner, ktorý pieseň sprístupnil aj ľuďom, ktorí sa o hip-hop nezaujímali a rap ktorý rešpektuje pravidlá hip-hopu na ktorých bol vybudovaný. Tieto dva elementy sa dokonale spojili a vytvorili pieseň, ktorá apelovala bežnému popovému poslucháčovi bez toho, aby urazila hip-hopových puristov. Práve tento balans v súčasnosti hip-hopu chýba a preto si dnes ctíme ďalšiu klasiku zo zlatej éry hip-hopu 90-tych rokov.

Warren G. & Nate Dogg – Regulate (1994)







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk