Scientológia nás všetkých zachráni. Alebo zotročí a vymyje mozgy. Jedno z tých dvoch.

pridal admin 22.4.2008 o 2:03


Jason Beghe (48) je americký herec a jedna z najznámejších tvárí „náboženstva“ Scientology. Presnejšie povedané, bol. Kurzy Scientológie začal navštevovať v roku 1994 a čoskoro sa stal jedným z najhlasnejších propagátorov tohto hnutia. Po viac ako desiatich rokoch však zo Scientologickej cirkvi vystúpil a o svojich skúsenostiach sa teraz rozhodol prehovoriť na verejnosti a odhaliť svetu sektu Scientology ako nebezpečný kult, ktorým v skutočnosti je.

Rozhovor je o to výnimočnejší, pretože sa jedná o prvého z vysokých členov Scientology, ktorý sa rozhodol proti sekte verejne vystúpiť a Scientology je známa svojim zastrašovaním bývalých členov a médií ktoré o sekte informujú v negatívnom svetle.

Prvé video z rozhovoru, ktoré sa objavilo na YouTube, bolo okamžite na nátlak Scientology stiahnuté. Teraz je však konečne online kompletný rozhovor a môžete si ho pozrieť na tomto linku. Jason v ňom rozpráva o svojich skúsenostiach, o klamstvách a praktikách tejto takzvanej „cirkvi“.

Viera Scientology je založená na knižných dielach sci-fi spisovateľa L. Rona Hubbarda z 50-tych rokov minulého storočia. Hubbard bol opisovaný ako veľmi charizmatický avšak emocionálne nestabilný človek a často svoje teórie a diela spisoval pod vplyvom drog, na ktorých bol väčšinu svojho života závislý. Bol známy mnohými kontroverznými vyhláseniami, ktoré so vznikom a rozširovaním jeho viery Scientológie často dodatočne opravoval. Jeden z jeho najznámejších výrokov je, že „ak chcete naozaj zbohatnúť, musíte založiť vlastné náboženstvo.“

Scientology nie je nič iné ako podvod postavený na kope klamstiev, spôsob ako využiť ľudí a vytiahnuť z nich peniaze. Je to nebezpečný kult, ktorý svojim členom sľubuje rozprávky o nadradenosti a nesmrteľnosti mesiášov ľudstva. A všetko čo na to potrebuje je len trocha peňazí. A potom ešte trochu a ešte a ešte…

V pokračovaní si môžete pozrieť video Toma Cruisa, jedného z najznámejších členov Scientology, ktoré sa nedávno dostalo na verejnosť a v ktorom Cruise s presvedčením odhodlaného psychopata splieta nezmysly o jeho „viere“. Je to trošku dlhšie a všetko je to po anglicky, ale rozhodne by si to mal pozrieť každý kto chce vidieť ako veľmi je odhodlanie týchto ľudí desivé a nebezpečné.

A ešte raz link: Jason Beghe – Pravda o Scientology.








Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk