Oscar 2007

pridal admin 27.2.2007 o 7:49


Trochu s oneskorením, ale tu je môj komentár k tohtoročným Oscarom. Keďže to bude dlhšie a 79. udeľovanie cien akadémie nemusí každého zaujímať, dám zvyšok do pokračovania, nech to nezaberá celú úvodnú stránku. Nájdete tam moje bľabotanie spolu s fúrou obrázkov. Udeľovanie Oscarov je hlavne nekritickou oslavou Hollywoodu, plnou sentimentálnych klišé. Ale ako povedal klasik, kto si nevie užiť dobre udelané klišé, je suchár a nemôže si požičať naše formičky. Pokračujte za oponou.


Začnime od začiatku a to je príchod hviezd na červenom koberci. Naživo som si robil poznámky, tak to zhrniem do bodov, tak ako som si to zapísal.

Naomi Watts prišla s Nicole Kidman. Nicole Kidman prišla s botoxom v tvári. A takým množstvom, že sa nečudujem, že jej partner je feťák. Tiež je belšia ako môj zadok. A to je čo povedať. Kto videl, vie. Aj tak ma však nepochopiteľným spôsobom priťahuje. Nicole, nie môj zadok. Jo a Naomi Watts je očividne nabúchaná. Uvidíme, čo tehotenstvo spraví s ňou.

Keď hovoríme o zlých následkoch tehotenstva… Skvelým Odstrašujúcim príkladom je Rachel Weisz. Keď duda uvidí, že nad týmto raz masturboval v Múmii, bude sa cítiť podvedený. Keby som si teraz mal vybrať niekoho z toho filmu, tak si aspoň zistím, či sa dá Brendan Fraser prehovoriť na anál. A sakra, zase som to spravil…

Čo sa preboha stalo s Rose McGowan? Hrala čarodejnicu, teraz ako jedna vyzerá. So svojím plastickým chirurgom by mala spraviť to, čo on spravil s jej tvárou. Asi judo-sek.

Rozhovor s Penelope Cruz. Ona a Salma Hayek sú pre mňa ekvivalentom nášho Petra Šťastného. V Amerike sú polovicu života a stále rozprávajú s takým neuveriteľným prízvukom, akoby sa práve vylodili z loďky z Mexika. Keď zavriem oči, počujem pestúnku detí Britney Spears a nie hollywoodsku hviezdu.

Okej, opäť som sa niečo naučil. Starí, teplí čierni ľudia v značkových oblekoch sú strašidelní. Očividne to je nejaký expert na módu, ktorý robí rozhovory pre televíziu. Teraz tam je Will Smith. Vua, je fakt šedivý. So synom. Už teraz je jasné, že ten malý bude za pár rokov dávať dole všetko, čo nie je do troch na strome.

Hehe, nasleduje Eddie „MF“ Murphy. Očividne má fpiči. Vyzerá nahúlený. Keď zvážim, že má pred sebou 4 hodiny keď budú dostávať ceny všetci ostatný okrem neho, dochádzam k názoru, že to bolo múdre rozhodnutie.

Jessica Biel opäť spravila správne rozhodnutie a neobliekla si podprsenku. Jessica Biel v nás vzbudzuje radosť. Máme radi Jessicu Biel.

Jack Nicholson opakuje po Britney a prišiel s oholenou hlavou.

Reese Witherspoon je roztomilá ako obrázok. Nemohla byť chutnejšia ani keby bola chodiaca karikatúra.

John Travolta odo mňa dostáva cenu za najautentickejšie vlasy. Kelly Preston má 44 a vyzerá lepšie ako väčšina 20-ročných.

Wow, Kráľovná Helen Mirren. Má asi stoosemdesiat ale nechal by som sa prehovoriť. Najsexi babka večera. Neskôr sa priznala, že pod šatami nemala oblečenú spodnú bielizeň. Cítim sa trochu previnilo.

Okej, show začína. Namiesto klasických krátkych, parodických scénok z najznámejších filmov roka, vidíme krátky klip s rôznymi ľuďmi z filmového oboru. Niečo z toho je vtipné, chýba tomu však pompézna príchuť Oscarov. Ideme ďalej, prichádza hosť večera, Ellen. Mám ju rád, som zvedavý na jej monológ.

Monológ nebol zlý, ale hrala to príliš na istotu. Žiadne pamätihodné vtipy, žiadne zmienenia hodné urážky. Jon Stewart bol minulý rok štipľavejší. A Chris Rock ešte rok predtým by jej nasolil riť. No jo, muži sú väčšie prasce.

Nebudem preberať všetkých výhercov. Jednak to nikoho nezaujíma a potom viete, čo sa hovorí o umení. Keď je 5 nominovaných, je jeden šťastný výherca a štyria, ktorí si myslia, že umenie by sa nemalo hodnotiť.

Najlepší herec vo vedľajšej úlohe: Alan Arkin za úlohu vulgárneho dedka, fičiaceho na heroíne v Little Miss Sunshine. Starý ľudia majú vždy lepšiu šancu na výhru, pretože nikdy neviete, do kedy tu ešte budú. To každý vie. Ešte osvedčenejší spôsob je oškaredenie. Zoberiete krásnu herečku, spravíte z nej neatraktívnu trosku, nazvete to „hereckým výkonom“ a voila, máte Oscara. Viď Halle Berry alebo Charlize Theron.

Potvrdilo sa, že Eddie Murphy nepremení nomináciu na Oscara. Nenápadne s priateľkou odchádza. Asi mu došla tráva.

Film Little Miss Sunshine si tiež odniesol cenu za pôvodný scenár. Jeho autor, Michael Arndt, pracoval ako asistent Matthew Brodericka. Práca, ktorej sa kvôli napísaniu tohto scenára vzdal. Asi neľutuje.

Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe: Jennifer Hudson za Dreamgirls. Skvelé, toto kompletizuje jej absolútne zatienenie Beyonce, ktorá si týmto filmom robila nádeje na všetky možné ceny. A nakoniec jej šľahačku vyfúklo obézne dievča, ktoré vyhodili z americkej SuperStar. Beyonce pri pohľade na Jennifer pri preberaní ceny plače. Nikto ti to neuverí, zlato. Dobrá práca, Jennifer.

Najlepšia pieseň: Melissa Etheridge za jej pieseň k ekologickému filmu prezidentského kandidáta Al Gora, An Inconvenient Truth. Lesbická speváčka s úsmevom okomentovala sošku so slovami, že toto je jediný holý muž, ktorý sa dostane do jej spálne.

Legendárny hudobný skladateľ Ennio Morricone dostal Oscara za celoživotné dielo. Len nechápem ako sa im tam podarilo zamiešať Celine Dion. Ale keď ďakoval po taliansky a nikto mu nerozumel, tak to bolo vtipné. Už som hovoril, že starší ľudia to majú s Oscarmi ľahšie. A Ennio je starší ako divoký západ. Ale za jeho neodmysliteľný hudobný sprievod, ktorým spoluvytváral tvár klasických westernov si to aj zaslúži.

Najlepší herec v hlavnej úlohe: Forest Whitaker za stvárnenie ugandského diktátora Idi Amina vo filme The Last King of Scotland. Viditeľne dojatý Whitaker predniesol najemocionálnejšie poďakovanie večera, v ktorom rozprával o svojej ceste chlapca z chudobnej štvrte až na oscarové pódium.

Najlepšia herečka v hlavnej úlohe: sexi babka Helen Mirren za The Queen. Mirren dokázala, že je skutočná kráľovná a na tlačovke sa objavila s Oscarom v jednej ruke a vodka kokteilom v druhej.

Najlepší film, najlepší adaptovaný scenár, najlepší strih a najlepšia réžia: The Departed. Už bolo na čase, aby svojho Oscara dostal kultový režisér Martin Scorsese a tento rok k tomu konečne došlo.


Za zmienku ešte stojí Pan’s Labyrinth mexického režiséra Guillerma del Tora s 3 Oscarmi. Babel, film ďalšieho mexického režiséra Alejandra Gonzaleza, si napriek siedmym nomináciám odniesol cenu iba jednu, za hudbu. A minuloročný najúspešnejší film, druhý diel Pirátov z Karibiku si odniesol iba jednu sošku, za efekty.

Zvyšok fotiek, ku ktorým už nevládzem nič povedať, nasleduje tu. Ak ste si to prečítali až sem, dostávate odo mňa špeciálnu cenu za vytrvalosť.







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk