300 zmasakrovalo konkurenciu v kinách

pridal admin 12.3.2007 o 1:56


Epický veľkofilm o antickej Bitke pri Termopylách, v ktorej kráľ Leonidas (Gerard Butler) a 300 Sparťanov stoja proti Xerxovi (Rodrigo Santoro) a jeho obrovskej perzskej armáde zarobil cez víkend v amerických kinách 70 miliónov dolárov. Stal sa tak najúspešnejšou marcovou premiérou a prekonal rekord, ktorý predtým patril druhému pokračovaniu Ice Age s 68 miliónmi. Film 300 tak prekonal aj tie najoptimistickejšie očakávania. I preto, že má v Amerike prístupnosť R, čo znamená, že osoby do 17 rokov si ho môžu pozrieť len v sprievode dospelej osoby a nehrá v ňom žiadna väčšia herecká hviezda.

Snímka 300 je inšpirovaná rovnomenným grafickým románom Franka Millera, autora Sin City. Režíroval ho Zack Snyder, ktorý predtým natočil úspešný remake Dawn of the Dead. Jeho ďalším filmom má byť adaptácia komiksu Watchmen. Revolučného dielo žánru ponúka iný pohľad na svet superhrdinov a patrí medzi najcennejšie kúsky medzi kreslenými príbehmi. Ale o tom inokedy.

Medzi zaujímavosti tristovky patrí fakt, že bola celá natočená pred zeleným plátnom a epické scenérie vznikali kompletne v počítači. Celý film tak mohol byť natočený v obrovskom sklade v Montreale a stál na dnešné pomery skromných 65 miliónov dolárov. Film má u nás premiéru 29. marca. Nenechajte si ho ujsť, ja tam určite budem.


Viac obrázkov z 300 nájdete tu.



Zaradené pod: Film, Gerard Butler




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk