Harry Potter je gay. Okej, nie je, ale vyzerá tak.

pridal admin 11.7.2007 o 15:39


Zajtra prichádza do kín film Harry Potter a Fénixov rád (Harry Potter and the Order of the Phoenix), už piate filmové spracovanie fenomenálne úspešnej knižnej sérii o mladom čarodejníkovi. Len pár dní na to, 21. júla, vyjde aj posledná kniha, siedmy diel s názvom Harry Potter and the Deathly Hallows. Uzavrie sa tak príbeh, ktorý sa začal 26. júna 1997, keď dovtedy neznáma autorka J.K. Rowling vydala prvý diel Harryho dobrodružstiev. Alebo neuzavrie? Samotná autorka si pri tejto otázke už nie je tak celkom istá a podľa vlastných slov odmieta rezolútne vylúčiť možnosť ôsmej knihy. Lúčenie sa s Harrym pri písaní posledných riadkov siedmej knihy ju dohnalo až k slzám:

„Bola som sama v mojej hotelovej izbe. Vyplakala som si srdce. Naraz som vypila pol fľaše šampanského z minibaru a išla domov s maskarou po celej tvári. Bolo to naozaj ťažké.“

Detaily o tom, čo sa v siedmom diely stane autorka odmieta prezradiť. Potvrdila však, že dve postavy zomrú, kto to ale bude zatiaľ zostáva tajomstvom. Predstaviteľovi Harryho Pottera, Danielovi Radcliffovi by však nevadilo, keby jednou z nich bol samotný Harry. S úsmevom hovorí, že je asi jediný na svete, kto nechce ôsmu knihu o Harry Potterovi.

Rola mladého čarodejníka z neho spravila hviezdu, a finančne ho zaistila na celý život, na oplátku si však vyžiadala stratu detskej nevinnosti a súkromia. Status celebrity ho naučil nikomu nedôverovať. Ako hovorí, ľudia ktorí mu tvrdia, že s ním nechcú byť priatelia len preto, že je Harry Potter, sú práve takí, ktorí to priateľstvo potom zneužívajú. Výsledkom toho je, že jeho najlepším priateľom je štyridsiatnik Will Steggle, garderobier na pľaci Harry Potter filmov. Pre Daniela to však podľa vlastných slov nie je problém, keďže medzi dospelými vyrastal. Chladnú hlavu si zachoval aj vo vzťahu k peniazom (jeho majetok sa odhaduje na 33 miliónov dolárov).

„Aj keď som bol mladý, pred týmto všetkým, pamätám sa, že ma vždy odpudzovalo ostentatívne predvádzanie majetku. Ľudia čo majú zbierky áut, nikdy som tomu nerozumel. Vždy som to pokladal za zbytočné. Nie je to krásne, nie je to kreatívne. Len sa tým predvádzate koľko máte peňazí.“

A tak ako dospieva Harry v knihe, tak dospieva aj Daniel. 23. júla oslávi osemnástku a súčasťou jeho dospievanie je aj rebelovanie proti imidžu detského čarodejníka. Nedávno vystúpil v divadelnej hre Equus a na javisku sa tam objavil dokonca aj nahý. Aké to bolo?

„Klamal by som keby som povedal, že to bolo v pohode. Bol som nervózny a trochu som sa bál. Nechcem sem ťahať veľké mená, ale rozprával som sa o tom s Gary Oldmanom. Skvele si rozumieme a viem, že on už nahý vystupoval. Tak som sa ho opýtal aké to je. A on na to: Prvý krát budeš vydesený, druhý krát budeš vydesený a potom ti to už bude jedno. A je to absolútne pravda. Keď to spravíte dvakrát, už na tom nezáleží.“

A keby Danielovi tá herecká kariéra nakoniec predsa len nevyšla, môže sa obrátiť na ďalšieho hereckého kolegu. Rupert Grint, predstaviteľ Rona, si svoju budúcnosť už poistil. Kúpil si zmrzlinárske auto.

„Óh, áno. Jazdím na ňom všade, je to super. Je tam ľadnička a aj stroj na zmrzlinu. Ak to nevyjde s herectvom, mám náhradný plán, “ hovorí s úsmevom 18-ročný ryšavý herec.









Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk