Viggo Mortensen na víkend

pridal admin 22.12.2007 o 2:05


Viggo Mortensen

Vigga Mortensena si väčšina ľudí pamätá ako Aragorna z trilógie Lord of the Rings. 49-ročný rodák z New Yorku s dánskymi koreňmi (jeho otec je Dán a Viggo má dokonca okrem amerického aj dánske občianstvo) je však pravý multitalent. Okrem herectva sa venuje aj hudbe, poézii, maľovaniu a fotografovaniu. Tiež ovláda plejádu cudzích jazykov – okrem angličtiny plynulo rozpráva po dánsky a španielsky a dohovorí sa aj po nórsky, francúzsky, taliansky a švédsky. No a v neposlednom rade je aj otec, má 19-ročného syna Henryho.

Jeho najnovší film je Eastern Promises, príbeh ruského mafiána v Londýne. Film režíroval David Cronenberg, s ktorým už Viggo predtým natočil film A History of Violence. Oba filmy zožali úspech u kritiky a medzi hercom a režisérom sa za ten čas vytvorilo blízke priateľstvo. Viggo je známy tým, že sa do svojich postáv kompletne ponorí a aj vďaka priateľstvu s Cronenbergom, mal dôveru odovzdať pred kamerou všetko. V Eastern Promises tak vznikla aj jedna kontroverzná scéna, ktorá spôsobila rozruch tým, že sa v nej Viggo objaví kompletne nahý. Jeho postava je v saune napadnutá dvoma gangstrami a pri súboji nezostane nič zahalené. Viggo sa o nakrúcaní tejto scény vyjadril takto:

„David mi hovorí: ‚Tá scéna vyzerá takto. Vojdeš do sauny s jedným starým chlapíkom. On potom odíde a vojdú tam dvaja muži a zmlátia ťa.‘ Myslím, že by bolo smiešne, keby sme sa pokúšali schovať určite veci alebo sa nerealisticky snažili mať na sebe po celý čas uterák. Ľudia by tomu neuverili.“

A ako spomína Viggo s odstupom času na Pána prsteňov?

„Najlepšie na tom všetkom, okrem spomienok a priateľstiev, sú role ako táto v Eastern Promises. Keby ma chcel David obsadiť predtým, žiadne štúdio by mu to nedovolilo, pokiaľ by som nebol známy herec. A pretože Pán prsteňov bol taký úspešný, všetci sme dostali šance robiť ďalšie veci. To je to hlavné, tie možnosti. Musíte potom samozrejme vedieť, čo s tým. Mal som to šťastie, že som mohol stvárniť pár skvelých príbehov.“






Zaradené pod: Celebrity, Viggo Mortensen




Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk