Brigitte Bardot, komplikovaná kráska

pridal NoName 30.9.2019 o 14:11


Nahliadnime do života ikony 50. a 60. rokov.

Brigitte Anne-Marie Bardott sa narodila v roku 1934 v Paríži. Žila so svojimi rodičmi a mladšou sestrou v parížskom byte, na skok od slávnej Eiffelovky. Detstvo prežila idylické, jej rodina patrila k vyšším kruhom, o peniaze núdzu nemali. Spolu s rodinou trávili zimné prázdniny v zasnežených alpách, v lete hory vymenili za horúcu francúzsku riviéru v Saint-Tropez. Navštevovala súkromnú školu a zároveň bola vyučovaná aj doma. Keď mala 13 rokov, prijali ju na prestížne parížske konzervatórium, kde sa venovala baletu. Jej matka Marie-Jeanne si priala, aby z nej bola profesionálna baletná tanečnica. Mala súmernú tvár, ideálnu výšku a váhu a kvôli týmto skutočnostiam, bolo otázkou času, kedy si ju všimne niekto z módnej brandže. Už počas baletných štúdií sa Brigitte začala objavovať na mólach a titulných stránkach módnych magazínov. Na titulnej stránke magazínu Elle bola zvečnená už vo veku 15 rokov. V tomto období už saténová baletná obuv pomaly visela na klinci. O niekoľko rokov neskôr sa z nej stal sexsymbol, ktorému bolo len ťažko konkurovať.

Zásadný zlom priniesol producent Roger Vadim, ktorý si mladú Brigitte všimol. Pracoval ako asistent režiséra Marca Allégerta. Tento človek pracoval s najväčšími hviezdami francúzskej kinematografie. Vadim pozval len 16 ročnú Brigitte na konkurz. V 50. rokoch herečky nemali najlepšiu povesť, takže bolo prirodzené, že jej rodičia boli razantne proti. Kľúčovú úlohu v životnej ceste Brigitte zohraj jej starý otec, ktorý rodičom argumentoval nasledovne: „Ak sa má stať štetkou, nebude to kvôli filmu“ . A tak sa jej osud naplnil. Brigitte absolvovala konkurz, rolu nedostala, neodišla ale sklamaná. Do Rogera Vadima sa šialene zamilovala. Kvôli ich láske, si dokonca siahla na život celkom bizarným spôsobom. Šestnásť ročná tínedžerka, si kvôli zakázanej láske strčila hlavu do rúry a snažila sa otráviť. Zabránili jej v tom rodičia, ktorí sa vrátili domov skôr, kvôli zrušenému predstaveniu v divadle.  Asi niekde v tomto bode, sa začal písať jej komplikovaný život.  O pár rokov neskôr, v roku 1952, svojmu prvému mužovi, Vadimovi, povedala áno. Jej prvý ambiciózny manžel, sa o Brigitte staral na plný úväzok. Bola vždy dokonale upravená, neprekvapil ju žiaden fotograf. Ešte pred prvou filmovou rolou, sa z nej stala najfotografovanejšia celebrita.  V roku 1956 nakrútila film A Boh stvoril ženu. Tu už bola Brigitte ikona na 100%. Nikto nepochyboval. Jediný, kto si mohol lámať hlavu bol jej manžel. Priamo pred jeho očami, opitá slávou, neskrývala náklonnosť k hereckým kolegom. Záujem o ňu nebol len z mužských radov, išli po nej dokonca aj ženy ?? Rok od svadby, neprekvapujúc, prišiel rozvod.

Nasledujúce obdobie bolo plné nezáväzných románikov, údajne aj s Marilyn Monroe (to by som teda chcela vidieť…), až pokým prišlo neočakávané tehotenstvo. Brigitte z toho vôbec nebola nadšená, plánovala potrat, ale otec dieťaťa, herec Jacque Charrier, ju prehovoril a nakoniec ju aj požiadal o ruku. V roku 1960 sa druhýkrát vydala. Prvého syna Nicolasa vinou dotieravých fotografov (prepáč Ignác), porodila doma. Do nemocnice, sa cez dav ľudí obliehajúcich jej dom, nedokázali s manželom dostať. Tehotenstvo a materstvo neznášala dobre. Vo vlastnej knihe sa vyjadrila, že tých dlhých deväť mesiacov, bola nočná mora. Tehotenstvo popísala ako nádor, ktorý sa živil z jej tela. Evidentne trpela depresiami. Druhý pokus o samovraždu na seba nenechal dlho čakať. Užila lieky na spanie a podrezala si žily. Ani na druhý raz sa jej však nepodarilo svet opustiť. Po prevoze do nemocnice ju zachránili. Aj toto manželstvo sa skončilo rozvodom. O starostlivosť o syna, si nerobila vôbec starosti, zodpovednosť nechala na jeho otcovi. Brigitte sa otriasla a vrátila sa k svojmu búrlivému životnému štýlu. Práca, muži, sex, zábava a depresie. Všade kam sa pohla, ju prenasledovali paparazzi a kamery. Neželanú prítomnosť médií z duše nenávidela.

O pár rokov neskôr sa vydala po tretíkrát. Tentokrát skončila vo zväzku s milionárom Gunterom Sachsom. Gunter svojej manželke nechal obsypať dom lupienkami ruží z vrtuľníka, no aj napriek teatrálnej snahe o veľké gestá manželstvo vydržalo len 3 roky.

Tesne pred štyridsiatkou sa rozhodla ukončiť svoju kariéru a začala sa venovať tomu, čo v skutočnosti mala najradšej. Vyjadrila sa, že má zvieratá radšej ako ľudí, a sú jej zmyslom života.  Vo svojom dome v Saint Tropez, vytvorila akúsi privátnu zoologickú záhradu. Okrem zvierat, ešte poslednýkrát zalovila aj vo vodách opačného pohlavia, a s manželom Bernardom d´Ormalom žijú dodnes. V sobotu (28.9.) Brigitte oslávila svoje 84te narodeniny. Za mňa len dodám, že predčasné ukončenie kariéry v jej prípade, jej zrejme zachránilo život. Ako zaujímavosť pre dokončenie tohto veľmi okresaného životopisu, by som ešte doplnila, že jej tvár sa stala predlohou pre bustu Marianne, ktorá je symbolom francúzskej revolúcie. Naživo si ju môžete pozrieť v každej francúzskej radnici.

Vo filme A boh stvoril ženu.

 

 

Nezameniteľná Brigitte.

 

 

Na titulných stránkach Elle.

 

 

 

S prvým manželom Rogerom Vadimom.

 

 

S druhým manželom Jacquem Charrierom, ktorému porodila syna Nicolasa.

 

 

 

So synom Nicolasom.

 

S tretím manželom, milionárom Gunterom Sachsom.

 

 

 

 

Štvrtý a súčasný manžel, politik Bernard d´Ormale.

 

Brigitte v súčasnosti.

 

S bustou Marianne.

 

A na záver, fotografie s úprimným úsmevom, v prítomnosti jej milovaných zvierat.

 

 

 

 

 

Zdroje: dailymail.co.uk, francetoday.com, imdb.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk