Odpočívaj v pokoji, Kobe Bryant

pridal kiwi 28.1.2020 o 15:28


 

Pri havárii helikoptéry okrem 41-ročného basketbalistu zahynula aj jeho dcéra.

Keď tu na pikoškách spomíname basketbalistov, väčšinou je to v súvislosti s tou Kardashiankou, okolo ktorej sa v danom momente obšmietajú. Dnes je to ale o inom. Nedávno sa tu objavil článok o zosnulom Terrym Jonesovi, a trochu som dúfala, že tak skoro ďalší nekrológ nebude treba. Bohužiaľ, nevyšlo to a nedeľu (26.01.2019) svet šokovala správa, že Kobe Bryant zomrel, keď sa s ním v blízkosti kalifornského mesta Calabassas zrútila helikoptéra. Krátko na to bolo potvrdené, že na palube bola aj jeho 13-ročná dcéra Gigi. S otcom v nedeľu ráno cestovala na basketbalový zápas mládežníckej ligy do Mamba Sports Academy, spolu s nimi aj jej spoluhráčka Alyssa Altobelli s rodičmi, asistentka trénera Christina Mauser, Sarah Chester a jej dcéra Payton, tretia mladá basketbalistka a ešte pilot, Ara Zobayan. Nehodu, ktorú podľa všetkého spôsobilo hmlisté počasie a následný náraz helikoptéry do svahu, nikto neprežil. Po páde navyše helikoptéra začala horieť, čo skomplikovalo prístup k nej.  A to sme sa doma akurát tento piatok bavili o Demitrovi a o tom, koľko rokov odvtedy ubehlo…Keď si predstavím tie posledné chvíle rodičov s deťmi, je mi trochu mdlo.

O nehode ako prvý informoval portál TMZ, čo bol problém, lebo v tom čase ešte koroner nestihol potvrdiť identitu obetí a tak ich pozostalí neboli kontaktovaní. TMZ za to zlízol peknú kritiku od polície, a oprávnene, veď si len predstavte, že sa o smrti vašich blízkych dočítate niekde na internete, kým vás stihne informovať polícia.

Keď už bola Kobeho smrť potvrdená, internet zaplavili vyjadrenia sústrasti pozostalým aj obdivu k zosnulému. Predpokladám, že nemusím vysvetľovať, že Kobe Bryant bol hviezdou americkej NBA a hral za Los Angeles Lakers. Aby som bola úplne fér, treba spomenúť aj to, že Kobe v roku 2003 čelil obvineniu zo znásilnenia, istá 19-ročná zamestnankyňa hotela tvrdila, že šla do jeho izby, bozkávali sa, no on potom začal byť agresívny. Žaloba však bola nakoniec stiahnutá, lebo daná žena nechcela vypovedať pred súdom. Kobe sa verejne vyjadril, že vraj on ich styk nevnímal ako vynútený, ale nespochybňuje motívy jej konania, chápe, že situáciu pravdepodobne vnímal inak ako ona, a ospravedlnil sa jej. Aj som váhala, či to sem vôbec písať, do článku o jeho smrti a smrti jeho dcéry sa mi to nie úplne hodilo…na druhej strane, predsa len to bola nejaká časť jeho života a asi by nebolo celkom kóšer tváriť sa, že táto kauza vôbec neexistovala. Kobeho kariéru to, samozrejme, trochu pošramotilo, ale hral ďalej.

Ja osobne som basketbalu nikdy neholdovala, hlavne preto, lebo som krpatá a už na bežnej telesnej sa mi hral zle, ale Kobe bol jednoducho legendou. Tak si viem predstaviť, že pre basketbalový svet a jeho fanúšikovskú základňu je toto fakt veľká strata. Kobe bol však, ako mnohí jeho športoví kolegovia spomínajú, viac ako len hráč basketbalu, v prvom rade bol kamarát, manžel a otec. Ostala po ňom manželka Vanessa a tri dcéry: 17-ročná Natalia, 3-ročná Bianka, a Capri, ktorá sa narodila len vlani v júni a otca ani jednu zo sestier teda nikdy nespozná.

Neostáva iné, ako zaželať Vanesse a dievčatám veľa síl. Odpočívajte v pokoji, Kobe a Gigi.

 

Kobe v roku 1996, do NBA sa dostal hneď po strednej, s Lakers päťkrát vyhral NBA šampionát. Veľakrát sa mu dostalo ocenenia MVP, čiže Most Valuable Player (Najhodnotnejší hráč).

 

 

Kobe a spoluhráč z Lakers s melodickým menom – Shaquille O’Neil. Mala som zafixované, že sa dvakrát nemuseli, ale vojnová sekera bola úspešne zakopaná, stali sa z nich kamaráti a dokonca Shaqova dcéra a Kobeova Gigi oslavovali narodeniny v ten istý deň

 

Prvý titul, rok 2000

 

 

 

S LeBronom Jamesom, ktorý ho prekonal v počte nastrieľaných bodov len tento víkend, tým pádom Kobeho nahradil na treťom mieste bodovania NBA. Kobe mu k tomuto úspechu zablahoželal a teda jeho posledný príspevok na sociálnej sieti je práve gratulácia LeBronovi

 

Sobota večer, posledný tweet

 

S manželkou a dcérami

 

 

V roku 2018 získal Kobe Oscara za najlepší animovaný krátky film Dear Basketball. Vznikol na motívy básne, ktorú Kobe napísal, keď sa rozhodol zo sveta profesionálneho športu odísť. Tvorba filmov ho zaujala, v budúcnosti sa jej chcel venovať…tento sen zostane nesplnený

 

Gianna, prezývaná Gigi, sa chcela po vzore otca takisto profesionálne venovať basketbalu. Bohužiaľ, toto sa už tiež nesplní.

 

Fanúšikovia spomínajú na svoj vzor

 

 

Pred Staples Center, arénou LA Lakers

 

Pamiatku športovca si uctili aj na odovzdávaní cien Grammy, ktoré prebehli v nedeľu večer práve v Staples Center

 

RIP

 

Zdroje: buzzfeednews.com, latimes.com, latimes.com,  usatoday.com, cnn.com

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk