Žena roka 2010: Medzi hollywoodskymi hviezdami aj Iveta Radičová

pridal dominique 10.11.2010 o 11:29


Americký ženský časopis Glamour vyhlásil už 20. ročník udeľovania cien – Žena roka.

Ako historicky prvá žena si pre toto ocenenie prišla speváčka Madona v roku 1990, a aj tento rok boli ocenené ženy zo showbiznisu.

Cenu si odniesla aj módna návrhárka Donatella Versace, herečka Julia Roberts, speváčka Fergie či lyžiarka Lindsey Vonn (pravdepodobne chceli zachovať určitú pestrosť vo výbere). Cenu za celoživotnú tvorbu si prevzala speváčka a herečka Cher (možno si konečne uvedomila, že už nemá 20ť).

Magazín však ocenil aj 18 politických líderiek sveta, medzi nimi aj našu premiérku Ivetu Radičovú, ktorá sa na predávaní cien nezúčastnila, ale cenu si dodatočne prevzala.

Okrem nej si titul „Žena roka“ vybojovali aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, argentínska prezidentka Cristina Fernándezová Kirchnerová, chorvátska premiérka Jadranka Kosorová či írska prezidentka Mary McAleeseová. K Ženám roka patria aj líderky Austrálie, Bangladéšu, Bosny a Hercegoviny, Fínska, Indie, Islandu, Kirgizska, Kostariky, Libérie, Litvy, Švajčiarska, ale aj Trinidadu a Tobaga.

Glamour magazín dokonca našu premiérku cituje: „V niektorých krajinách máme právo voliť menej než 100 rokov, takže vstup žien do politického vedenia spôsobil tsunami‘‘, povedala Radičová.

Počet ženských vrcholných predstaviteliek vo svete sa od roku 1990 zdvojnásobil. „Vďaka bohu, pretože ženské líderky menia smer dejín nielen pre polovicu sveta, ktorý je ženský, ale pre nás všetkých, “ uviedol časopis…

Pikošky na to: Ktorej žene by ste túto cenu udelili vy?

Donatella Versace

Hilary Swank

Cher

Josh Duhamel and Fergie

Janet Jackson

Julia Roberts

Kate Hudson

Kate Hudson a Fergie

Kelly Osbourne

Lindsey Vonn

Lisa Leslie

Oprah Winfrey







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk