Zomrela Elizabeth Taylor (1932 – 2011)

pridal sugar 23.3.2011 o 18:13


Elizabeth Taylor jedna z najväčších hereckých div minulého storočia dnes zomrela. Poďme si na ňu zaspomínať.

 

 

Naša generácia ju zažila ako trocha smiešne pôsobiacu, starú, strapatú tetu so silným mejkapom  zaseknutým v čase. Elizabeth bola však kedysi tiež vitálna, mladá, krásna a ospevovaná. Ó Bože, ako ospevovaná! Patrila medzi hollywoodsku aristokratickú smotánku 20. storočia, kedy ešte herečky boli dámami a herci gentlemanmi. Teda, aspoň navonok tak pôsobili.

Elizabeth žiarila na striebornom plátne v dobe, ktorá ešte nepoznala paparazzov, vykúkajúce bradavky, twitter ani kolumbíjsky kokaín. Prerazila aj bez fotošopu, sex tape, umelých pŕs a extra vychudnutého tela. Preto spolu s touto hviezdou umiera aj zlaté hollywoodske obdobie, ktoré sa už nikdy viac nevráti.

Elizabeth Taylor zomrela dnes na zlyhanie srdca v nemocnici Cedar Sinai v Los Angeles. Hospitalizovaná bola takmer dva mesiace, na druhý svet odišla v kruhu svojej početnej rodiny. 

Držiteľka dvoch Oskarov sa narodila v Londýne, pred druhou svetovou vojnou sa spolu s rodičmi odsťahovala do USA. Bola osemkrát vydatá, láskou jej života bol vraj herec Richard Burton. Roky bojovala so závislosťou na alkohole, ku koncu života najmä so zdravotnými problémami – od roku 1995 bola na vozíčku. Vo veľkom sa venovala charite a podporovala práva homosexuálov.

 

Elizabeth Taylor ( 27. február 1932 – 23. marec 2011)

R.I.P.

 

Staroba neodpustí nikomu z nás

 







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk