Johnny Flynn na víkend

pridal kiwi 2.5.2020 o 10:39
Johnny Flynn na víkend


Poznáte tohto pána?

Ja som ho spoznala len nedávno, hral Knightleyho v najnovšom spracovaní románu Emma. Aj som bola skeptická, veď už som to videla ako americký (povedzme) film s Gwyneth, britský s Kate Beckinsale, aj ako seriál, a vlastne aj ako film Clueless…ale v karanténe je času veľa, tak som tejto novej verzii raz večer dala šancu. A viete čo? Páčilo sa mi to. Aj Johnny sa mi v úlohe Knightleyho páčil, tak reku prečo o ňom nenapísať. Veď ani len 40 ešte nemal :)

Ak sa vám Johnnyho ksicht zdá povedomý, ale odprisahali by ste, že ste s ním nič nevideli, možno ste iba fanúšikovia seriálu Game of Thrones. Práve tu totiž hral jeho brat Jerome Flynn (57) a oni dvaja sa celkom podobajú.

 

Do bratskej fotky sa priplichtil aj Jon Snow, resp. Kit Harington (33)

Johnny Flynn na víkend

 

Ja som si Johnnyho (37) filmografiu poctivo prezrela, a naozaj som z nej videla akurát tú Emmu. Je mi sympatické nielen to, ako svoju postavu zahral, ale aj ako ju okomentoval. Pán Knightley je totiž občas prísny, ale práve to Emma potrebuje. Pretože hoci to, čo robí, myslí dobre, nie vždy to všetko aj úplne dobre vypáli. Knighley jej rád vynadá...a ona si to zaslúži. Akurát, že to by už dnes mohli ľudia vnímať ako problém, pretože tam muž kritizuje konanie ženy (aj keď teda to konanie je kvalitne spochabené). No a Johnny na to takto: "Môžeme sa na to pozerať z pohľadu dnešnej modernej doby, ale viete, Jane Austen tú knihu napísala v roku 1815". A vraj aj keď vie občas Knightley byť pekne otravný, „niektoré jeho vlastnosti sú obdivuhodné a morálny kompas má celkom dobre nastavený. Nemyslím si, že v tých časoch existovalo mnoho takých mužov. Ani teraz ich možno až tak veľa neexistuje.“ Mimochodom, v Emme uvidíte aj jeho zadok. To len tak, keby vás na ten film nepresvedčili Johnnyho reči.

Aby to tu ale nebolo len a len o Emme, dajme si aspoň pohľad z rýchlika na ostatné Johnnyho úlohy. Prelomová bola tá v seriáli Lovesick, hral chlapíka, ktorý musí všetkým náhodným známostiam oznámiť, že má chlamýdie (pôvodne sa seriál volal Scrotal Recall, čo ma pobavilo). V romantickej dráme Song One si zahral s Anne Hathaway (37), a objavil sa aj v thrilleri Beast. Najviac ma ale zaujalo, že ho obsadili do pripravovaného filmu Stardust, v ktorom si zahrá Davida Bowieho. Vidíte nejakú podobu?

Johnny Flynn na víkend

Obaja majú zaujímavú tvár, takže za mňa celkom fajn výber. Film sa má sústrediť na začiatky Bowieho kariéry, opisovať bude to, čo predchádzalo vzniku jeho alterega menom Ziggy Stardust. Akurát Davidova rodina sa od tohto diela dištancuje. Preto je veeľmi nepravdepodobné, že sa vo filme nejaká Davidova hudba vôbec objaví. Trochu škoda, lebo Johnny je tiež hudobník a snáď by tie pesničky úplne nesprasil (vidíš, Johnny, ako ti verím?). Jeho hudobná skupina sa volá Johnny Flynn & The Sussex Wit a Johnny ako frontman tvrdí, že inšpiráciou sú mu Shakespeare a poet W.B. Yeats. No dobre teda. Pustila som si a veru fajn je to. Skúste. Johnny nielenže spieva, ale aj hrá, ja som napočítala 3 hudobné nástroje, ktoré zvláda: gitaru, trúbku a husle. Skladám pomyselný klobúk, ja zvládam len jeden a aj to nie na sto percent. Vždy na mňa preto zapôsobí, keď vie muzikant okrem hlasu ovládať aj iný nástroj. Hudobný myslím, samozrejme. Ale aby som úplne neopomenula hlas – ten sa mi páči tiež. Johnnyho tvár je zaujímavá, to znamená, že na niektorých fotkách sa mi páči a na iných nie...zato jeho hlas sa mi proste páči a bodka.

No a zabŕdnime ešte trošku do osobného života tohto pána.

Johnny má herectvo v krvi, živil sa ním aj jeho otec Eric. Práve z Ericovho prvého manželstva pochádza Jerome, teda Bronn z Game of Thrones, rovnako aj  Daniel (tiež je herec, ale v ničom som ho nevidela) a Kerry (myslím, že tá už herečka nie je). A potom z druhého manželstva vzišla okrem Johnnyho aj Lillie, prepracovala sa až do bratovej skupiny. Hudbou bol Johnny šmrncnutý odmalička, už ako malému mu pomohla získať štipendium na prestížnu školu, tam zase spieval v zbore a naučil sa hrať na trúbku a husle. Málilo sa mu, tak k tomu prihodil aj gitaru, ktorá mu získala ďalšie štipko. Šikovný chlapík. Vraj už v jedenástich vedel, že sa chce venovať hudbe. Jasno v tom mal hneď ako si vypočul album The Freewheelin' Bob Dylan („Ale, ale, Džony, aký dobrý hudobný vkus!“ Komentár poskytla Erika J.). Napriek tomu sa ale na výške rozhodol študovať herectvo. Aj na margo toho, že je herec a zároveň hudobník, sa Johnny vyjadril. Vraj kedysi vládol názor, že človek nemôže byť aj dobrý herec, aj dobrý hudobník a tak sa snažil tieto dve kariéry držať od seba:

Veľmi ma tešilo, keď niekto povedal: „Nevedel som, že si hudobník, “ alebo „Nevedel som, že si herec.“ No ľudia často vraveli aj: „Ale musíš si vybrať – ktorým z tých dvoch chceš byť?“ A mňa bavilo oboje.

Nakoniec to prepojiť zvládol, veď vo filme Song One hral hudobníka a v seriáli Genius si ako Albert Einstein aj na husliach zahral. A inak okrem hudby prišiel na škole do kontaktu aj so spolužiačkou Beatrice Minns, do ktorej sa vraj okamžite zamiloval. Ako tínedžeri sa rozišli, no dali sa opäť dokopy, keď Beatrice študovala v New Yorku a on tam za ňom pricestoval. V roku 2011 sa vzali a majú spolu tri deti. Práve kvôli rodine trošku trpí aj jeho kariéra, napríklad niekoľkokrát odriekol príležitosť hrať na Brodwayi, pretože jeho deti by na takú dlhú dobu nepustila škola v Británii preč a nedovolila by im na pár mesiacov nastúpiť do školy v New Yorku. No a on bez rodiny polroka nebude! Síce bol sklamaný, ale šesť mesiacov bez ženy a detí sa mu zdalo priveľa.

Ak by ste o Johnnym chceli vedieť ešte čosi, narodil sa v Južnej Afrike, do Anglicka sa rodina presťahovala, až keď mal dva roky. V detstve naňho zaútočil bulteriér, dodnes má z toho jazvy na tvári (Johnny, nie pes). No a v súčasnosti sa údajne vzdal mäsa, všade jazdí bicyklom a ako rodina sa snažia minimalizovať lietanie (momentálne im v tom kvalitne pomáha koronavírus). Tuším by sa ešte aj Gréte páčil.

 

A keďže nám v témach FÓRA ešte chýbala HUDBA, tak už sme pridali aj tú a tešime sa na vaše odporúčania a vtipné komenty, či už pod pikoškami alebo aj vo fóre :)
FÓRUM nájdeš TU!

 

V Song One s Anne Hathaway. Zistila som, že trailer som videla. Len na film sa už nedostalo.

Johnny Flynn na víkend

 

Aj mladého Einsteina si zahral

Johnny Flynn na víkend

 

Ako George Knightley. Prvý blonďák, ktorý mal možnosť danú rolu stvárniť. Konečne spravodlivosť pre túto utláčanú farbu vlasov!

Johnny Flynn na víkend

 

S Emmou. Kritici filmu vyčítali, že Johnny je pre úlohu Knightleyho príliš mladý. V knihe má byť od Emmy starší o dobrých 15 rokov. Akurát, že presne toľko rokov delí Johnnyho a Anyu Taylor-Joy, ktorá Emmu hrala. A Johnny má presne toľko, koľko mal Knightley v knihe.

Johnny Flynn na víkend

 

Na premiére

Johnny Flynn na víkend

Johnny Flynn na víkend

 

Film Stardust mal mať premiéru tento rok v apríli na Tribeca Film Festival. Pandémii bol ale akýsi festival ukradnutý, takže sa musel zrušiť. Aj som na ten film zvedavá, ale aj sa trošku bojím, či to predsa len náhodou nepokazia. Ťažké je veru točiť o takýchto legendách.  No podľa Johnnyho sa tento film nemá podobať  filmu Rocketman, ale skôr Nowhere Boy.  A vraj Davidova hudba v tom filme takisto nie je potrebná, zato sa tam objaví pesnička, ktorú napísal Johnny.

Johnny Flynn na víkend

 

Johnny Flynn na víkend

 

Stačí fotiek? Ale nie. Dajme si ešte

Johnny Flynn na víkend

 

Johnny Flynn na víkend

 

Johnny Flynn na víkend

 

Johnny Flynn na víkend

 

Johnny Flynn na víkend

Johnny Flynn na víkend

 

Johnny Flynn na víkend

 

Johnny Flynn na víkend

 

Johnny Flynn na víkend

 

Johnny Flynn na víkend

 

 

 

Zdroje: mrporter.com, thelast-magazine.com, theguardian.com, vulture.com, wikipedia.org







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk