Forbes a Kylie Jenner

pridal Enchilada 6.6.2020 o 23:54
Forbes a Kylie Jenner


Pamätáte si ešte najmladšiu miliardárku planéty?

Písal sa rok 2014, keď sme sa jedného pekného dňa zobudili do sveta, v ktorom mala istá dievčina menom Kylie Jenner (22) o deväť čísel väčšie ústa. Nič by na tom nebolo, keby to bol svet normálny, v ktorom táto slečna nebola na čele insta-armády naivných followerov a tiež dcérou svojej matky. Urobila by tak akurát radosť verným zákazníkom eskort servisu a nemiešala by karty s takými veľkými hráčmi, ako je napríklad časopis Forbes.

Prešlo niečo vyše roka, kým Kylie priznala farbu. Teraz už mohla, lebo mesiace dookola opakovaná lož, že jej ústa napúchajú každé ráno po aplikácií zázračného mejkapu, sa stala pre jej prisluhovačov pravdou. A tak sa zrodila Kylie Cosmetics. Jasné, že sa nezrodila sama, ale bola geniálne zrodená jej mamičkou, istou Kris Jenner (64), inak známou vo svete zábavy aj ako momager alebo pasák svojich mnohých detí. Fantastické kozmetické kity za 29 doláčov za kus sa údajne vykúpili za menej než minútu a zarobili tak Kylie prvých pár miliónov. Vivat: nový stroj na peniaze.

Lenže to nestačilo.

Léta páňe 2016 sa na titulku Forbes akýmsi zázračným spôsobom dostala Kylieina staršia sestra Kim Kardashian (39). Moc a postavenie s tým spojené muselo Kris brutálne udrieť do hlavy, lebo ešte toho roku sa započal lov na titulku Forbes aj pre jej najmladšie domáce zvieratko – Kylie. Smola, že predstaviteľov tohto časopisu akosi nepresvedčili predložené účtovné knihy, podľa ktorých malo Kylie Cosmetics za prvých 18 mesiacov svojho života zdvihnúť svoje tržby z nula na 400 miliónov dolárov a katapultovať Kylie na druhé miesto rebríčka najbohatších celebrít hneď za Taylor Swift (30). Taký biznis úspech bol nevídaný, priam neuveriteľný. Forbes bol opatrný a Kris zničená.

Nič sa nestalo, o tri roky a niekoľko ekonomických analýz v iných časopisoch neskôr sa Forbes  nakoniec nechal presvedčiť. Nakoniec prečo nie - na základe znovu otvorených účtovných kníh odhadol Forbes hodnotu tejto vtedy 20-ročnej slečny na viac než 900-miliónov dolárov, so skorou perspektívou prekročenia miliardovej hranice.

A tak mala Kylie svoju titulku.

Pravda by možno pokojne ležala na dne Krisinej čiernej duše na večné veky, nebyť 116-ročnej kozmetickej firmy Coty, ktorá sa koncom minulého roku podujala spáchať ekonomickú samovraždu a odkúpila 51 percent Kylie Cosmetics za šialenú sumu 600 miliónov dolárov v snahe urobiť zo seba modernú obchodnú spoločnosť – rozumej takú, ktorú žerú aj 15-ročné insta-babenky. A akosi sa pri tom všetkom pozabudlo, že Coty je verejne obchodovaná spoločnosť, ktorej všetky zmluvy sú presne také – verejné. Tak akosi znedazdajky vyšlo na svetlo božie, že Kylieina firma nezarobila za celý predchádzajúci rok ani toľko, čo Jennerovci deklarovali za prvý mesiac jej existencie. Rozhodne ani zďaleka toľko, koľko prezentovali v účtovných knihách predložených Forbesu. Knihách, podpísaných vlastnoručne Kylie. Knihách, ktoré teraz Forbes na plnú hubu vo svojom článku označil za sfalšované.

Človek by tú Kylie aj ľutoval. Bude to nakoniec chúďa ona, ktorej biznis bude pravdepodobne predmetom kontroly zo strany štátnych orgánov, nie jej vychcaná mater. Tá sa akurát bude naďalej priživovať na Kylie Cosmetics svojím KMJ 2018 Irrevocable Trust, ako dokazuje zmluva s Coty. Čo tam po tom, že Kris tisíckrát tvrdila, že všetok profit ide výhradne len a len Kylie, však?

Možno ešte nakoniec urobila Kim Kardashian najlepšie – kariéra postavená na sex videu sa buduje jednoduchšie než tá obchodná. Prinajmenšom sa aspoň jednoduchšie fejkuje.

 

Kylie na vysnívanej obálke

Forbes a Kylie Jenner

 

Forbes a Kylie Jenner

 

Forbes a Kylie Jenner

Zázračný to rúž

Forbes a Kylie Jenner

 

Skoro ako tabletky jednej nemenovanej slovenskej televíznej hviezdy, ktoré zväčšovali prsia.

Forbes a Kylie Jenner

 

Kimika na titulke za svoju appku

Forbes a Kylie Jenner

 

A tu je odkaz pre Kylie

 

Mapa Kardashian-Jennerovského sveta

Forbes a Kylie Jenner

 

Tu si ich môžete preklikať

Kylie Jenner (22)
Caitlyn Jenner (70)
Kris Jenner (64)
Kendal Jenner (24)
Rob Kardashian (33)
Khloe Kardashian (35)
Kourtney Kardashian (41)
Kanye West (42)
Kim Kardashian (39)

 

Zdroje: forbes.com, forbes.com

 

ANKETA







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk