J.K Rowling urazila transexuálov

pridal Pivonia 9.6.2020 o 17:32
J.K Rowling urazila transexuálov


Povedala, že ak menštruuješ, si žena.

Máme tu ďalší rozkošný hon na čarodejnice, jeho obeťou sa stala J. K. Rowling (54), ktorá si len tak písala svoje príbehy na servítku v kaviarni a zarobila na tom miliardy (áno, my neúspešní spisovatelia máme právo trošku závidieť).

Rowla má smolu, pretože má obrovskú fanúšikovskú základňu a čokoľvek povie, jej čitatelia to rozoberajú zo všetkých strán. Momentálne čelí mediálnemu lynču, keďže si neuvážene zažartovala na tému menštruácie.

J. K. na svojom twitteri vyzdielala článok, ktorý sa zaoberá tým, že ženy ani počas COVID-19 neprestali menštruovať a že mnohé z nich nemajú prístup k hygienickým pomôckam. Už v článku bolo napísané, že tento problém majú dievčatá, ženy a nonbinárne osoby. Rowla na twiter napísala komentár:

„Ľudia, ktorí menštruujú? Som si istá, že tu kedysi existovalo slovíčko pre týchto ľudí. Pomôžete mi niekto. Wumben? Wimpund? Woomud?“

V komentároch sa strhla búrka, začali tam vyplakávať ženy, ktoré kvôli zdravotným problémom nemenštruujú, ženy po prechode, tehotné ženské ale aj transexuáli a transgender osoby. Všetci títo ľudia nemajú menštruáciu, ale za ženy sa považujú. Ozvala sa aj druhá skupina. A síce ľudia, ktorí menštruujú, ale necítia sa ako ženy. Do tejto skupiny opäť spadajú transexuáli (tí opační) a nonbinárni ľudia.

Rowla pokračovala ďalej:

„Ak pohlavie nebude skutočné, živá realita žien bude globálne vymazaná. Poznám a milujem trans ľudí, ale vymazať koncept pohlaví znemožní mnohým ľuďom zmysluplne diskutovať o svojich životoch.“

Začali sa ozývať celebrity, ktoré Rowlingovej vysvetľujú, že sa mýli. Vodcom týchto bojových šíkov je Daniel Radcliffe (30), ktorý sa postavil na stranu všetkých transgender ľudí.

„Transgender ženy sú ženy. Každé iné tvrdenie by viedlo k vymazaniu totožnosti a dôstojnosti transexuálov a je v rozpore so všetkými odporúčaniami profesionálov, ktorí poskytujú zdravotnú starostlivosť. Títo majú omnoho viac odborných znalostí ako Jo alebo ja.“

Neviem, či je niekto zvedavý na môj názor, ale musíte ho strpieť, muhehe. Ja sama seba považujem za liberála a som rada, keď sa ľudia odhodlajú žiť tak, ako to cítia a nenechajú sa zväzovať stredovekými konvenciami. Prekáža mi však cenzúra a nedostatok humoru. Rowlingová v tom prvom statuse žartovala (ten druhý už trochu zaváňa hystériou a konšpirovaním, ale čert to ber). Či to bol vydarený žart, to je už vec vkusu. Denne sa rehoceme na trápnych vtipoch o blondínach, policajtoch, politikoch, antivaxeroch, svokrách. Prečo nemôžeme žartovať o transexuáloch, černochoch, feministkách, mamičkách na modrom koníkovi? Nebuďme už také zduté a urážlivé papule. Svet je zábavné miesto.

 

Bojovník za práva všetkých pohlaví a rodov

J.K Rowling urazila transexuálov

 

Staré dobré časy, keď bola Rowla považovaná za kráľovnú liberálov. Lebo teplý Dumbledore a Hermiona černoška

J.K Rowling urazila transexuálov

Čo na to povedia katolícki kňazi? Možno už nebudú trvať na pálení kacírskych knižiek o Harrym Potterovi

J.K Rowling urazila transexuálov

 

Zdroje: washingtonpost.com, twitter.com, edition.cnn.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk