Pro jedno kvítí slunce nesvítí

pridal kiwi 3.11.2020 o 22:38
Pro jedno kvítí slunce nesvítí


Ten sa so slnkom príliš nekamaráti. A nemyslím tým teraz to, že vo väčšine filmov Tima Burtona je dosť bledý. Problém je tentoraz v britskom bulvárnom denníku The Sun, ktorý v roku 2018 o Deppovi (57) písal ako o násilníkovi. Autor hneď na začiatok nahodil otázku: „Zbláznila sa? Ako môže mať Rowlingová radosť z obsadenia mlátiča žien, Johnnyho Deppa?“ Pripomínam, že to bola reakcia na to, že Deppa obsadili do úlohy Grindelwalda vo filme Fantastické zvery a ich výskyt. Johnny sa tvrdeniu, že na Amber  (34) zdvihol ruku, bránil, článok označil za urážku na cti a súd mohol začať. Konkrétne sa súdil  rovno s celou mediálnou spoločnosťou News Group Newspaper, pod ktorú spadá aj The Sun.

Teraz tu už máme výsledok, Johnny Depp tento spor prehral. Sudca vrchného londýnskeho súdu totiž dospel k záveru, že článok bol vo svojej podstate pravdivý (tým pádom neurážal, a Depp je ozaj násilník). K tomuto názoru ho doviedlo štrnásť incidentov, počas ktorých mal Depp Amber Heard napadnúť, a ktoré boli odprezentované na súde. Bol aj pätnásty incident, no ten bol až taký osobný a traumatizujúci, že na súde sa o ňom nehovorilo. Tak aspoň píše BBC. Tieto incidenty sa mali odohrať v rozmedzí rokov 2013 a 2016 všelikde na svete, napríklad v Tokiu, Los Angeles, či Austrálii, ich výsledkami boli monokle, zlomený nos, rozťatá pera. K fyzickému násiliu malo prvýkrát prísť v roku 2013 v LA. Amber sa vraj zasmiala na niečom, čo Depp povedal, a priletela facka. Taká, že ju až zhodilo z nôh. Ona sama súdu oznámila toto:

Občas som sa skutočne bála, že ma zabije. Buď úmyselne, alebo, že stratí kontrolu a zájde priďaleko. Niekoľkokrát sa vyslovene vyhrážal, že ma zabije.

U sudcu zrejme zavážila aj esemeska, v ktorej v roku 2016 Depp o Amber napísal nasledovné:

Koleduje si o globálne poníženie, a aj ho dostane. Nemám zľutovanie, strach a ani kúsok emócii, alebo toho, o čom som si kedysi myslel, že je láska, k tejto obyčajnej zlatokopke bez úrovne.

V ďalších esemeskách sa o nej vyjadroval podobným štýlom, že vraj najprv ju spáli, potom utopí, a nakoniec jej mŕtve telo znásilní a uistí sa, že je predsa len mŕtva. Jeho právnici to prezentovali tak, že v manželstve sa s Amber často hádali a tieto esemesky bolo poslané v zúrivosti, ktorá ešte po hádke nestihla vychladnúť.

Na súde sa riešilo aj hovienko, ktoré podľa Deppa nechala manželka na jeho posteli ako pozdrav, keď bol odcestovaný. Práve tento incident vnímal ako poslednú kvapku, ktorá ho donútil k rozhodnutiu zo vzťahu s Amber definitívne vycúvať a rozviesť sa. Na margo Shitgate však sudca vyhlásil, že, nakoľko vtedy Depp nebol doma, odkaz na posteli mu nijakým spôsobom nemohol prekážať. Skôr mohol prekážať Amber, lebo tá v tom čase doma bola. Bolo by preto dosť neúčinným spôsobom, ak by sa takto rozhodla pomstiť manželovi, keďže by ho to aj tak nemohlo dostatočne rozčúliť. Zastáva teda názor, že zodpovedná je v tomto prípade Johnnyho sučka Boo, ktorej tráviaci systém už nie je úplne stopercentný, a „nevie črevá úplne ovládať odvtedy, čo omylom skonzumovala marihuanu“. Oukej.

Depp na súde priznal problémy s alkoholom a drogami, avšak rázne odmietol tvrdenie bulváru, že sa k Amber správal násilnícky. Naopak, všetko, čo na súde povedala Amber, bol podľa neho prepracovaný hoax, výmysel, ktorý ju mal do budúcna finančne zaistiť, ak by sa manželstvo s Deppom začalo rozpadať. Jeho právni zástupcovia na výsledok zareagovali tak, že „rozsudok je taký nesprávny, že by bolo vyslovene smiešne, ak by sa pán Depp proti tomuto rozhodnutiu neodvolal“. Na ich strane navyše prevládal názor, že súd nevzal do úvahy všetky dôkazy, ktoré boli odprezentované. Napríklad podpora Johnnyho bývalých frajeriek: Winony Rider (49), Kate Moss (46), a dlhoročnej partnerky Vanessy Paradis  (47) veľa nezavážila. Johnnyho právnici takisto súdu ukázali video, ktoré má byť dôkazom toho, že Amber Heard napadla svoju sestru Whitney. Video malo slúžiť na rozbitie výpovede Amber, ktorej verzia bola, že vo vzťahu s Deppom bola obeťou iba ona, že ona nie je násilný človek a maximálne sa tak bránila jeho útokom, no inak by nikomu neublížila. Ďalej existuje aj nahrávka, v ktorej Amber obviňuje Deppa z toho, že je padavka, že predsa ona ho len trochu udrela, no nevrazila mu. No a tiež doňho trošinku hádzala hrnce a panvice. A nemôže mu sľúbiť, že to bolo posledný raz, čo sa uchýlila k fyzickému násiliu. Vzhľadom na rozhodnutie súdu však evidentne ani toto nezavážilo. Alebo možno si sudca povedal, že predsa teraz sa nerieši, či Amber rada tlčie iných, dôležité je len to, či Johnny udrel ju, keďže celý proces bol reakciou na tvrdenie, že Johnny je bitkár.

Denník The Sun na rozsudok zareagoval slovami:

The Sun posledných 20 rokov stál za obeťami domáceho násilia. Obete domáceho násilia nesmú byť nikdy umlčiavané, ďakujeme teda sudcovi za jeho starostlivé zváženie prípadu a ďakujeme tiež Amber Heard za jej odvahu svedčiť na súde.

Amber. Súd uznal, že kvôli Deppovým obvineniam, že si násilie vymyslela, jej kariéra utrpela. Amber takisto tvrdí, že Johnny dozeral na to, aké roly si vyberá, a mala údajne zákaz prijímať tie „štetkoidné“. Fňuk.

Pro jedno kvítí slunce nesvítí

 

PR odborníci tvrdia, že nápad súdiť sa s bulvárom nebol najlepší. Niektorí to vidia tak, že Johnny skončí ako Kevin Spacey (61), a dokonca si možno v ďalšom filme Grindelwalda zahrá Christopher Plummer (90) (no dobre, ten asi tentoraz nie, ale skrátka, niekto iný ako Depp). Na druhej strane sa nájdu takí, čo vravia, že rozhodnutie súdu pre Johnnyho nemusí znamenať koniec kariéry a ešte môže povstať z popola. Tento fénixovský ťah sa podaril mnohým, príkladom je Robert Downey Jr (55), alebo Mel Gibson (64)

Pro jedno kvítí slunce nesvítí

Či už náhodou obaja neoľutovali, že kedysi spolu natočili The Rum Diary

Pro jedno kvítí slunce nesvítí

 

Pred Amber Johnny strávil pomerne dlhých 14 rokov po boku Vanessy Paradis. Zaujímavé, že spolu celý tento čas, a k tomu dve deti, stihli zvládnuť bez svadby, zato Amber si hneď po troch rokoch randenia zobral, aby sa o ďalší rok neskôr rozviedli.

Pro jedno kvítí slunce nesvítí

 

Zdroje: bbc.com, edition.cnn.com, pagesix.com, bbc.com, pagesix.com, theweek.co.uk







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk