Príbeh nekončí

pridal kiwi 26.2.2021 o 19:49
Príbeh nekončí


Komu titulok oživil spomienky na Palim Haberom zloženú hymnu (už ani neviem, koľkej verzie) Superstar, tomu sa kajúcne ospravedlňujem. Tiež by som si najradšej tú pesničku nepamätala, ale tak aspoň môžete trpieť so mnou.

V dnešnom príbehu nepôjde o ukazovanie zadku v telke, (pozdravujem Roba Miklu), ani o posielanie esemesiek z viac ako jedného telefónu, ale o ďalšie showbusinessové obťažovanie.

 

JOSS WHEDON

Prvým hajzlíkom je Joss Whedon (56), známy najmä ako tvorca seriálov Firefly a Buffy, premožiteľka upírov. Práve druhý menovaný seriál získal nálepku "feministický", lebo je o silnej mladej žene, ktorá bojuje so zlom a je dokonca tínedžerka, takže je to celé ešte obdivuhodnejšie. Teraz však do toho celého vstúpila Charisma Carpenter (50), seriálová Cordelia. Tá tvrdí, že Joss sa k nej pri nakrúcaní správal kruto, kritizoval ju, že je tučná (bola vtedy tehotná), sprdnúť mal aj jej tetovanie (bol to ruženec, no, nemôžem povedať, že nechápem) a vierovyznanie (hoci možno sa kritikou viery myslí kritika toho ruženca) a keď mu povedala o tehotenstve, spýtal sa, či si to plánuje nechať. Keď Charisma porodila, Joss jej postavu zo seriálu Angel (spin-off Buffy) vyškrtol, čo bolo prekvapenie ako pre ňu, tak aj pre jej fanúšikov, ktorí potom oplakávali Cordeliinu smrť.

Seriálové kolegyne Sarah Michelle Gellar (43), Michelle Trachtenberg (35), či Eliza Dushku (40) sa už postavili na stranu Charismy. James Marsters (58), v seriáli Spike (boli ste tím Angel alebo Spike?) takisto vlani hovoril o nie príliš prívetivom správaní režiséra. Spike sa stal obľúbenou postavou, čo bolo pre Jossa prekvapenie, a tak milého Jamesa šmaril o stenu, vraj ako si dovoľuje byť obľúbený, toto nie je jeho show, ale Jossova. S touto rozkošnou stránkou Jossovej osobnosti má skúsenosť aj Nicholas Brendon (49), seriálový Xander, ktorý to ale nešpecifikoval, len tajomne zahlásil, že Joss bol milý... A niekedy bol aj presný opak.

Jossa nekritizujú len vo svete upírov a démonov, ale aj vo svete superhrdinov. V roku 2017 totiž režíroval film Justice League a herec Ray Fisher (33) tvrdí, že ho Joss počas natáčania šikanoval. Jason Momoa (41)Gal Gadot (35) s týmto tvrdením súhlasia, vo filme hrali tiež.

Ľudia sú teraz poväčšine sklamaní, že kľúčové feministické dielo 90-tych rokov má na svedomí chlap, ktorý asi až taký feminista nie je (alebo žeby hej? Šikanovať mal ako ženy, tak aj mužov, spravodlivý prístup mu v tomto nemožno uprieť). Iní zase tvrdia, že Joss môže byť kretén, ktorý sa pri natáčaní správa všelijako, ale ruku na srdce, ktorý režisér taký nie je? Joss samotný sa k Charisme nevyjadril, tvrdenia Raya Fishera dlhodobo odmieta.

Charisma a jej obvinenie. Odvahu priznať sa jej vraj dodal Ray, ktorý sa na Jossa začal sťažovať vlani v lete. Charisma tvrdí, že jej agenti sa s Jossom nevedeli skontaktovať, keď sa mu konečne uráčilo dať si s ňou osobné stretnutie, spýtal sa jej, či si plánuje dieťa nechať, obvinil ju zo snahy seriál sabotovať, potom ju z neho vyhodil. Tehotenstvo jej údajne skomplikoval tiež, jednak stresom, a jednak tým, že ju volal do práce o jednej ráno.

Príbeh nekončí

 

Ako Cordelia Chase

Príbeh nekončí

 

Sarah Michelle Gellar je na úlohu Buffy hrdá, avšak s Jossom už nechce byť spájaná. Charismu podporuje, no nechce sa viac vyjadrovať. Internety tvrdia, že Comic Sans sa ľahko číta dyslektikom, takže poďme veriť tomu, že to preto ho Sarah použila

Príbeh nekončí

 

Amber Benson (44), alias čarodejnica Tara, takisto Charismine slová potvrdzuje, atmosféra pri natáčaní Buffy bola toxická, a môže za to najmä Joss ako tvorca celého projektu.

Príbeh nekončí

 

Ray Fisher (to je ten v strede) Jossa obvinil z “hrubého, urážlivého, neprofesionálneho a absolútne neprijateľného správania”. Štúdio Warner Bros. to už začalo skúmať a v decembri zahlásilo, že sa chystá prijať opatrenia, ktoré celú vec napravia, ale aké presne to budú, to už neoznámilo.

Príbeh nekončí

 

Toto tu je Joss, vraj pokrytecký hajzel v rúchu feministu. Takto ho aspoň tituluje jeho ex-manželka, ktorá s ním prežila 16 rokov.

Príbeh nekončí

CHRIS D' ELIA

Komik Chris D' Elia (40) je ďalší pán, o ktorom sa v súčasnosti pomerne intenzívne píše. Ak ste videli druhú sériu seriálu You, potom viete, že Chris si tam zahral postavu komika, obťažujúceho mladé baby. V realite k tomu možno tiež nemá až tak ďaleko. Viacero žien ho obvinilo z toho, že sa pred nimi nečakane vyzliekol donaha, no omnoho väčším problémom je fakt, že si vypisoval s neplnoletými dievčatami. To už sa považovalo za grooming, teda takzvané pripravovanie si mladých báb na moment, keď už pod zákonom nebudú a keď po nich bude môcť skočiť, a potom rovno aj za soliciting, teda za „dávanie návrhov“, keďže od nich pýtal nahé fotky a volal ich k sebe na hotelové izby. O tomto sa písalo už v lete 2020, vtedy však Chris všetko poprel s tým, že od žien mal vždy na všetko súhlas a teda všetko je ok. Teraz pesničku zľahučka pozmenil a na YouTube uverejnil video, v ktorom priznáva svoj problém. A tým je sex. Dun dun duuuuun.

Viem, že som sa na dlhší čas odmlčal. Pravda je taká, že som už dávnejšie vydal vyhlásenie, za ktorým si stále stojím. A potom som nad sebou rozmýšľal a dospel som k záveru, že je to celé o sexe. Sex mal kontrolu nad mojím životom. Mal som problém, stále ho evidentne mám a musím na ňom popracovať.

Chris vraví, že sex hral v jeho živote hrozne významnú úlohu a že ho totálne pohltil. Hlavne preto, že bol preňho ako pre komika ľahko dostupný:

Nemusel som sa až tak veľmi snažiť. Jednoducho som mal istotu, že po predstavení takmer určite budem mať sex. Po každej show som dostal správy od aspoň 50 žien, a ja som na každú odpísal. V duchu som si myslel, že robím správnu vec. Bol som k tým ženám úprimný, napísal som im, aby prišli na moju hotelovú izbu a vyspali sa so mnou. A myslel som si, že takto je to správne. Ale potom mi došlo, že robím zo sexu nezáväznú vec a k ľuďom, s ktorými sex mám, sa správam ľahkovážne. A takýto už nechcem byť, nechcem sa tak správať.

Chrisovo video som si pozrela, kdesi v strede som sa stratila a nepochopila, čo chce básník říct. Vyzerá, že to celé postavil na sexe, čiže to šikovne zaobalil, čokoľvek nevhodné je výsledkom tejto jeho závislosti. Veď predsa písal kope žien, tak mladé baby tam nemusia vyskakovať. Chris tiež kategoricky odmieta, že by si s ľuďmi, ktorí to na Twitteri tvrdili, vymieňal nevhodné fotky. To bude zrejme pravda, pretože on si podľa Twitteru síce fotografie pýtal, no nič nenasvedčuje tomu, že by nejaké na oplátku posielal, o „výmene“ teda asi nemôže byť reč.

Na záver sa ospravedlnil všetkým, ktorí boli v jeho „aktivitách“, klamstvách a životnom štýle, ktorý sa točil okolo sexu, nejako zapojení a zahlásil, že na sebe plánuje popracovať a polepšiť sa. Predpokladám, že sa ospravedlňuje hlavne snúbenici, keďže priznal, že závislosť od sexu ho doviedla k tomu, aby ju podviedol (aj keď je to vraj žena, s ktorou chce stráviť zvyšok života, zlaté).

Chris pýta od šestnástky fotky. Tá mu obratom pošle fotku pandy, čo si on asi nepredstavoval. Šikovné

Príbeh nekončí

 

Toto je tá šestnástka. Teda, bola, dnes už má 21. Ale chápete. Simone píše, že to Chris kontaktoval na Twitteri ju, hoci je od nej dvakrát starší a podľa jej príspevkov bolo evidentné, že chodí na strednú. Chvíľku jej trvalo pochopiť, že toto asi nie je len nevinný zábavný príbeh, ale niečo nebezpečnejšie, a Chris si takto môže písať s viacerými mladými dievčatami a pripravovať si ich na vhodný moment

Príbeh nekončí

 

Nekončíme. Keď bol v roku 2018 Chris na turné, v hotelovej izbe mal problém s klimatizáciou, tak požiadal na recepcii o pomoc. Žena, ktorá mu prišla pomôcť získala ku klíme neželaný bonus: vyzlečeného Chrisa, ktorý sa ju snažil presvedčiť, aby na izbe ostala. Okrem toho mal ďalšiu tínedžerku presviedčať, aby za ním na turné priletela a bývala uňho na izbe a keď odmietla, chcel ju vydierať jej nahými fotkami.

Príbeh nekončí

 

Chris je pripravený sa so svojím problémom popasovať, naďalej však tvrdí, že zákon neporušil. Nuž, to je asi pravda, ťažko dokážete, že ste nechceli, aby sa pred vami niekto vyzliekol, a vypisovanie si s tínedžerkami, hoci akokoľvek nevhodné, nie je nezákonné. Asi bude nasledovať terapia, možno odvykačka, a či to so snúbenicou dotiahnu až k oltáru, to je fakt otázne. Inak som asi povrchná sviňa, ale Chris na mňa vždy pôsobil slizko, úloha obťažovača v seriáli You sa mu úplne hodila.

Príbeh nekončí

 

Aký je rozdiel medzi Chrisom v seriáli You a Chrisom v skutočnom živote? Vraj žiadny. Ešte pred You si zahral pedofila v seriáli Workaholics. „Hmm, do tohto dielu potrebujeme úchyla! Dajte mi číslo na Chrisa D ' Eliu, ale hneď!

Príbeh nekončí

DAVID LETTERMAN

Trojicu novoodhalených sliziakov uzatvára David Letterman (73). Ten si kritiku zlízol už za dokument Framing Britney, v ktorom nebol zobrazený práve lichotivo. Ľudia majú dojem, že Britney neprávom kritizoval a vysmieval sa jej (i keď určite nebol zďaleka jediný, kto si z nej cca v roku 2007 robil srandičky) a neskôr našli aj videá z rozhovorov s inými herečkami a speváčkami, ku ktorým sa David správal podivne. Napríklad na Lindsey Lohan (34) vychrlil otázky o odvykačke, pričom v rámci prípravného interview (ktoré zakaždým týmto rozhovorom predchádza, a hostia si tam nacvičia odpovede na otázky, ktoré potom už naostro padnú) jej vôbec nenaznačil, že sa chce baviť aj o tej téme. Podobne obišla Paris Hilton (40), ktorej sa nepýtal na odvykačku, ale na krátky pobyt vo väzení, hoci ona sa o tom baviť nechcela a promo mala robiť svojmu parfumu. Rok po odvysielaní rozhovoru sa jej Letterman ospravedlnil.

Madonna (62) moderátora rovno sprdla, keď jej niekoľkokrát navrhol, aby išla do publika pobozkať chlapíka, ktorý bol očividne jej fanúšikom. Odmietla, vraj ona sa nedá ovplyvniť takýmto nátlakom, a Letterman že je chorý hajzlík. Momentálne fičí video s Jennifer Aniston (52) z roku 1998, kde jej Letterman položí odzbrojujúcu otázku, či si môže pocmúľať jej vlasy. Jen sa síce tvári zaskočene, no na návrh pristúpi. Ľudia tvrdia, že to bola od Davida zvláštna požiadavka a samozvaní odborníci na reč tela sa pridávajú s tým, že Jennifer je evidentne celá situácia nepríjemná. Úprimne, asi aj mne by bola.

V súčasnosti sa v reakcii na kritiku vytvorili dva tábory. Jeden tvrdí, že Letterman sa k ženám vo svojej show správal čudne a dovoľoval si, čo si dovoľovať nemal. Druhý zase zastáva názor, že Letterman len flirtoval, ako to robí kopa iných moderátorov a podpichovanie a drzé otázky boli iba súčasťou toho celého flirt divadielka. No já ti nevím, Karle. Taký Craig Ferguson (58) sa naflirtoval s hosťami až-až, ale nezvykli vyzerať, že je im to nepríjemné. Okrem toho bol Ferguson tuším jediný moderátor večernej show, ktorý sa Britney Spears v roku 2007 zastal a skritizoval tých, ktorí sa na nej zabávajú. Vraj tá mladá žena potrebuje pomoc a kritiku si skôr zaslúžia média, a potom politici, ktorí naše životy ovplyvňujú určite viac ako nejaká Britney.

David vo svojej show. Mierny problém riešil už 10 rokov dozadu, vtedy sa totiž prevalili jeho vzťahy so stážistkami. Priateľ jednej z týchto stážistiek chcel Lettermana vydierať, takže ten radšej v relácii všetko priznal a ospravedlnil sa manželke za podvádzanie. Na pracovisku neboli vzťahy medzi kolegami vyslovene zakázané, ale vedenie televízie malo byť o týchto vzťahoch informované. K tomu však nedošlo, a hoci medzi stážistkami sa samozrejme vedelo, ktoré s Lettermanom majú viac ako profesionálny vzťah, tieto vzťahy nikdy neboli oficiálne oznámené vedeniu. Takže trošku šedá zóna. Názory na túto kauzu sa rôznia, jedna skupina vraví, že najjednoduchšie je spoznávať ľudí v práci a keďže v takej večernej show sa premelie dosť žien, jediným Lettermanovým hriechom bolo  výrazne uľahčené podvádzanie manželky. Druhá zase, že Letterman prispel k zlej atmosfére pri natáčaní relácie, pretože extra pozornosť a príležitosti v nej dostávali práve jeho milenky.

Príbeh nekončí

 

Kto má chuť analyzovať, nech sa páči

 

 

Zdroje: latimes.com, cinemablend.com, dailymail.co.uk, thewrap.com, dailymail.co.uk,   deadline.com, usmagazine.com, mic.com, deadline.com, vice.com

 

ANKETA







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk