Princ Philip zomrel

pridal NoName 9.4.2021 o 17:01
Princ Philip zomrel


Musím sa priznať, že vo mne celebrity vyvolávajú skôr emócie znechutenia, škodoradosti, či hnevu. No toto je o niečom inom... Najnovšia správa ma naozaj dosť zamrzela, lebo ja som mu dpč priala, aby sa dožil tých krásnych 100 rokov!

Buckinghamský palác dnes oznámil úmrtie princa Philipa, ktorému sa mal pred pár týždňami zlepšiť zdravotný stav a preto ho prepustili z nemocnice. Teraz mám však taký dojem, že ho len prepustili z dôvodu, aby napokon dožil v pokoji domova…

Že na tom nebol najlepšie, oznámil Philip ešte v roku 2017, keď sa vzdal kráľovských povinností. Po tom bolo jeho zdravie podlomené dlhšiu dobu. Vo februári tohto roku ho dokonca na dlhé týždne previezli na kardiologickú kliniku kvôli srdcovým komplikáciám. Tie mu spôsobili infekcie, ktoré mu lekári v tele našli. Kráľovská rodina už vtedy požiadala Harryho o okamžitý príchod do Anglicka, aby sa s ním naposledy rozlúčil. Philip ale chytil druhý dych a pohreb sa napokon nekonal. Manžela Alžbety II. (94) z nemocnice po 28. dňoch prepustili.

A ako teraz píše BCC, Philipov stav asi nebol taký dostačujúci. Vojvoda z Edinburghu vo veku 99 rokov napokon zomrel. Alžbeta II., ktorá si ho zobrala za muža v roku 1947 a stále o ňom hovorila ako o svojej „stálej sile a opore“, sa tak napokon v 94 rokoch stala vdovou. Škoda… Som ale nesmierne zvedavá, či Harry (36) aj s jeho ctenou manželkou Meghan (39) prídu na pohreb a uctia si ho. Alebo akú výhovorku si vymyslia... Za mňa to bude tak, že pani herečka bude robiť drahoty a tvrdiť, že ako tehotná sa bojí lietať a napokon príde len Harry. Čo myslíte vy? Na ich mieste by som sa inak po posledných útokoch v médiách dosť hanbila ukázať v kráľovskej rodine.

 

Philip bol najstarším a najdlhšie slúžiacim partnerom vládnuceho monarchu v britskej histórii. (A okrem toho bol v mladosti i brutálny fešák, treba uznať.)

Princ Philip zomrel

 

Alžbeta II. a nadporučík Philip Mountbatten, pôvodne princ dánsky a grécky, sa zasnúbili v roku 1947.

Princ Philip zomrel

 

O pár mesiacov neskôr mali svadbu vo Westminsterskom opátstve v Londýne.

Princ Philip zomrel

Dvojica spolu mala 4 deti. (Charles, Anne, Andrew, Edward)

Princ Philip zomrel

 

Princ Philip zomrel

 

Princ Philip zomrel

Tieto koláže sú inak perfektné.

Princ Philip zomrel

 

Princ Philip zomrel

 

Princ Philip zomrel

Že Philipovi ale nezostáva už veľa času, bolo vidieť pri jeho odchode z nemocnice pred necelým mesiacom. Dokonca o jeho smrti boli konšpirácie už minulý rok v lete.

Princ Philip zomrel

 

Princ Philip zomrel

 

Princ Philip zomrel

Alžbetu teraz čaká najťažší pohreb v živote. A to ich úprimne už zažila mnoho…

Princ Philip zomrel

 

Oznámenie o jeho smrti bolo aj na mrežiach Buckinghamského paláca.

Princ Philip zomrel

 

Zdroje: bbc.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk