Pár priateľ stačí mít

pridal kiwi 20.5.2021 o 21:16
Pár priateľ stačí mít


Moja mama zvykne spievať tú pesničku po československy, ale snáď ste pochopili. Stačí pár priateľov, konkrétne šesť: Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross. Áno, je to tu. Roky sa o tom šuškalo, ale nič sa nepotvrdilo, až teraz, v ťažkých časoch, prichádza istota. Friends: The Reunion. Už 27.5. na HBO Max.

Už asi všetkým docvaklo, že na úspech Priateľov sa nadviazať nedá, takže nové časti (v zmysle „pokračujeme v príbehu ďalej“) nebudú. Špeciál sa bude obzerať za minulosťou a nostalgicky spomínať na natáčanie seriálu. Herci navštívia priestory, kde sa seriál natáčal, čiže byty, fontánku z úvodnej zvučky, a kaviareň Central Perk. Na programe sú rozhovory s hosťami, čítanie scenárov vybraných častí a príbehy z natáčania. Trailer je už k mání, môžete pozerať nižšie.

Okrem hlavnej šestky prídu zaspomínať aj predstavitelia vedľajších postáv. A k nim sa pridajú aj ďalší hostia. Priznám sa, že ich výber som veľmi nepochopila. Majú to byť napríklad: Justin Bieber, Lady Gaga, BTS, Cindy Crawford, Cara Delevingne, James Corden, David Beckham, Mindy Kaling, Kit Harington, Taylor Swift a….toto ma dorazilo najviac….Malala Yousafzai. Hmm.

Nuž, tie mladšie ročníky, ktoré so seriálom nevyrastali, sa asi budú vyjadrovať k tomu, či ich seriál obišiel, prípadne, či ich vôbec zaujal. Britskí pozvaní ako Beckham, Corden, Cara a Kit asi poskytnú európsky pohľad na seriál. Mindy Kaling som si zdôvodnila tak, že ako scenáristka sa možno vyjadrí k tomu, či ju Priatelia pri tvorbe nejako inšpirovali. Mindy sa totiž činila pri písaní epizód seriálu The Office, o pár rokov neskôr vytvorila The Mindy Project a len toť minulý rok seriál Never Have I Ever. No a Cindy Crawford zase v seriáli spomínajú ako celebritu, ktorú majú chlapi na zozname povolených (ľudia, s ktorými máte povolené spať, aj keď ste vo vzťahu s niekým iným) Ostáva rozlúsknuť záhada pozvaných hudobníkov. Tam sa trošku potkýnam a neviem, čím prispejú do mlyna. Možno si s Phoebe zanôtia Smelly Cat, ktovie.

Kto si to budúci týždeň pozrie?

 

Návrat medzi priateľov chystá Tom Selleck (76), zrejme aj s fúzikmi. Teda, dúfam. Keď si ich v seriáli Richard oholil, už to nebolo ono.

Pár priateľ stačí mít

 

Tom na tohtoročnej marcovej prechádzke

Pár priateľ stačí mít

Maggie Wheeler (59) a jej smiech skapíňajúcej hyeny sa tiež vrátia

Pár priateľ stačí mít

 

Ďalší hostia, Christina Pickles (86) ako Monicina mamička

Pár priateľ stačí mít

 

A Monicin otec Jack , ktorého hral Elliott Gould (82) (zhodou okolností bývalý manžel Barbry Streisand, ktorú Phoebe hojne spomínala počas Monicinej svadby)

Pár priateľ stačí mít

Historická odbočka, Elliott a Barbra (79)

Pár priateľ stačí mít

 

Ok, ide sa naspäť do Central Perku. Do špeciálneho programu sa vráti aj James Michael Tyler, alias Gunther (58). Možno aj kávu bude podávať.

Pár priateľ stačí mít

 

Larry Hankin (80), čiže Mr. Heckles, tiež skočí na kus reči

Pár priateľ stačí mít

Vráti sa aj Reese Witherspoon (45), seriálová Jill, sestra Rachel. S Jennifer Aniston (52) teraz hrá v The Morning Show

Pár priateľ stačí mít

 

Nejaké fotky zo špeciálu

Pár priateľ stačí mít

 

Pár priateľ stačí mít

 

Pár priateľ stačí mít

A ešte trochu porovnávačka na záver.

Všetci vieme, ako dopadli manželstvá Jennifer Aniston (52), takže asi sa ich tu ani neoplatí rozoberať. Po Priateľoch hrala Jennifer v nespočetnej kope romantických komédii, trochu zaujímavejšia postava prišla až s filmom Cake. Vtedy sa hovorilo aj o jej šanci na Oscara, nakoniec z toho ale nič nebolo. Ako som spomínala vyššie, Jennifer momentálne hrá v seriáli The Morning Show, ktorý som ale nevidela. Ak ho niekto sledujete, dajte vedieť, či to stojí za to.

Pár priateľ stačí mít

 

Courteney Cox (56) to po Priateľoch skúsila s ďalším seriálom. V Cougar Town hrala rozvedenú štyridsiatničku, ktorá to najprv skúša s mladšími chlapmi, až nakoniec zakotví pri mužovi, ktorý je cca. v jej veku. To ale nie je jej prípad aj v realite, pretože s priateľom Johnnym McDaidom, ktorý má 44, sú stále spolu, a Courteney ho teda nevymenila za päťdesiatnika. No nič. Kritici seriál ohodnotili ako vcelku slušný, na obrazovkách sa udržal solídnych šesť rokov. Milovníci strašidelna si Courteney asi pamätajú z filmovej série Scream, kde si okrem nej zahral aj jej manžel David Arquette (49). S ním má dcéru Coco, ktorej krstnou mamou je Jennifer Aniston. Inak, v prvých sériách Priateľov sa mi Monica zdala byť neskutočne krásna ženská, potom to Courteney dovrzala, a nakoniec zákroky aj tak oľutovala.

Pár priateľ stačí mít

 

Lisa Kudrow (57) je z hlavného obsadenia najstaršia, a podľa mňa vyzerá najlepšie. Podobne ako Courtney, aj Lisa ostala hlavne pri seriáloch: The Comeback a Web Therapy. Ten druhý by sa uchytil aj dnes – bol o terapeutke, ktorá svoje služby ponúkala len v online podobe, a jej klienti teda dostávali rady v pohodlí vlastného domova. Lisa zabŕdla aj do filmov, hrala napríklad v P.S. I Love You, Easy A, a The Girl on the Train. Ak by ste chceli zabŕdnuť skôr do jej osobného života, vedzte, že Lisa je už roky vydatá, a s manželom má syna Juliana, ktorého čakala pri natáčaní Priateľov.

Pár priateľ stačí mít

Kvôli tehotenstvu Lisy vymysleli zápletku, v ktorej sa Phoebe rozhodne vynosiť dieťa bratovi a jeho manželke. Nedávno to bábätko, ktoré vtedy čakala, získalo vysokoškolský titul

Pár priateľ stačí mít

 

Matt LeBlanc (53) mal pôvodne za úlohu popularitu Priateľov potiahnuť ešte ďalej. Slúžiť na to mal seriál Joey, ale čo vyšlo Frasierovi, to sa Joeymu nepodarilo. Tvorcovia to s ním zabalili už po dvoch sériách. Mattovi to ale veľmi ľúto byť nemusí, v seriáli Episodes o pár rokov neskôr začal hrať fiktívnu verziu samého seba, a vydržalo mu to celých 5 rokov. Tu už úspech mal, seriál bol nominovaný na ceny Emmy, Matt získal Zlatý glóbus, kritikom sa to celé páčilo. Nasledoval seriál Man with a Plan a potom moderovanie programu Top Gear, takže Matt ostal verný televízii. Momentálne by mal byť slobodný, s jednou frajerkou sa rozišiel v roku 2015, s ďalšou vlani. Frajerkám predchádzala manželka, s tou sa rozviedol v roku 2006, má s ňou dcéru Marinu (16).

Pár priateľ stačí mít

 

Matthew Perry (51) je zo všetkých priateľov najmladší, žiaľ, jeho životný štýl sa na ňom podpísal asi najviac. On sám povedal, že snáď tri roky natáčania seriálu si vôbec nepamätá, až taká zlá jeho závislosť bola. Na odvykačke bol v roku 1997 a potom 2001, odvtedy si zahral vo filmoch The Whole Nine Yards a The Whole Ten Yards, na Slovensku ich poznáme ako Môj sused zabijak 1 a 2. Spomenúť sa asi patrí aj film Znovu 17, tam hral staršiu verziu Zaca Efrona. Matthew sa najbližšie ukáže vo filme Don't Look Up, príbehu dvoch vedcov, ktorí chcú varovať svet pred blížiacou sa skazou. Spolu s ním si vo filme zahrajú aj Leo DiCaprio (50), Jennifer Lawrence (30), Meryl Streep (71), Cate Blanchett (52), či Timothée Chalamet (25). Okrem filmovej premiéry čaká Matthewa aj svadba, s Molly Hurwitz (29) sa zasnúbil vlani na jeseň.

Pár priateľ stačí mít

David Schwimmer (54) si okrem Priateľov zahral v populárnej a kritikmi ospevovanej minisérii The Band of Brothers, čiže Bratstvo neohrozených. Hlas prepožičal žirafe menom Melman vo filmovej sérii Madagascar, režíroval filmy Run, Fatboy, Run, a Trust, a v seriáli o O.J. Simpsonovi si zahral Roberta Kardashiana (a veruže sa celkom aj podobal). Jeho najnovším hereckým počinom je asi vlaňajší britský seriál Intelligence, ktorému už plánujú aj druhú sériu. David je vraj v súčasnosti slobodný, s manželkou Zoe Buckman (35) sa rozviedol v roku 2017, majú spolu 10-ročnú Cleo.

Pár priateľ stačí mít

 

A konečne trailer

 

Zdroje: Hollywoodreporter.com, Scarymommy.com, Usmagazine.com, Buzzfeed.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk