Angelina ide spasiť Afganistan

pridal NoName 24.8.2021 o 7:40
Angelina ide spasiť Afganistan


Ak máte posledné dni obavy zo situácie v Afganistane a všetkého okolo toho, už viac nemusíte. Na pomoc totíž prichádza nám dobre známa Matka Tereza z Hollywoodu, ktorá čoskoro vyrieši dlhoročné konflikty, svetový hladomor a bolesť na tejto planéte. Áno, áno… reč je o dobráčke Angeline Jolie (46).
Zdá sa, že ďalšie súdne pojednávanie s Bradom Pittom (57) je v ďalekej budúcnosti. Preto si predstaviteľka Lary Croft našla nejakú novú “zábavu” na vyplnenie času. (Alebo jej to poradil marketingový tím s tým, že jej to urobí dobre PR??? Hmmm, kto vie.)

Každopádne… tentokrát Jolie (teda aspoň dúfam) neplánuje robiť nikomu zo života peklo, práve naopak. Možno ju začalo hrýzť svedomie a tak sa rozhodla pomôcť.

Jolie sa chytila príležitosti a využila situáciu, ktorá posledné týždňe rezonuje svetom. Hoci doteraz odmietala sociálne siete, po obsadení Kábulu Talibanom si predsalen ten komerčný Instagram nakoniec založila. Stav v Afganistane vraj mal byť tým zlomovým momentom, kedy si povedala to isté čo Gizka Oňová - IDEM, RIEŠIM!

Stiahla teda aplikáciu a začala konať - pridala prvý príspevok.

Ide o list, ktorý údajne dostala od dievčaťa z Afganistanu, pričom jeho meno ani adresa nie sú známe. Dievča v ňom opisuje svoj strach zo života pod nadvádou Talibanu. Taktiež píše, že sú opäť uväznení. Než prišli bojovníci Talibanu, mohli chodiť do školy a do práce, mali svoje práva a boli slobodní. Teraz už o všetko prišli.

Jolie k listu napísala takýto popis:

Toto je list, ktorý mi poslalo dospievajúce dievča z Afganistanu. Ľudia tam v súčasnosti strácajú schopnosť komunikovať prostredníctvom sociálnych sietí a slobodne sa vyjadrovať. Prišla som na Instagram preto, aby som sa podelila o príbehy ľudí z celého sveta, ktorí bojujú za svoje základné ľudské práva.

Bola som na hranici Afganistanu dva týždne pred 11. septembrom, kde som sa stretla s utečencami z Afganistanu, ktorí utiekli pred Talibanom. To bolo pred dvadsiatimi rokmi. Je desivé opäť sledovať Afgancov ako opäť utekajú kvôli neistote, ktorá zachvátila krajinu. Je nemožné pochopiť, že sme obetovali toľko času, peňazí, krviprelievania len preto, aby sa sa dostali opäť k tomuto.

Je tiež desivé sledovať, ako sa k afganským utečencom - niektorí patria najschopnejším ľuďom na svete - pristupuje ako k bremenu. Ešte k tomu ak vieme, že keby mali nástroje a rešpekt, koľko by pre seba boli schopní urobiť. Je tam toľko žien a dievčat, ktoré nielen chceli vzdelanie, ale bojovali zaň.
Rovnako ako ostatní odhodlaní, ani ja sa od nich neodvrátim. Budem aj naďalej hľadať spôsoby ako pomôcť. A dúfam, že sa ku mne pridáte."

Neskôr v ďalšom príspevku priznala, že začala pracovať s utečencami, pretože verí v ľudské práva. Na fanúšikov tiež vytiahla štatistiky, ktoré hovoria o tom, že utečenci tvoria zo svetovej populácie len 1 percento, čo predstavuje 82, 4 milióna ľudí (približne dvakrát toľko ako pred 10 rokmi).

Všetci majú spoločné násilie a popieranie práv, ktoré nevinným rodinám nedáva inú možnosť, než utiecť. V ktorom bode budeme dostatočne znepokojení riešením devastácie životného prostredia a konfliktov a porušovania ľudských práv? Rozhodla som sa im pomôcť. Nie z lásky, ale z hlbokej úcty k nim a ich rodinám a všetkému, čo naďalej prekonávajú, napriek toľkému prenasledovaniu, nerovnosti a nespravodlivosti, " dodala Jolie, ktorá chce zo svojej pozície aspoň šíriť osvetu.

Okrem toho, že pozbierala deti z rôznych kútov sveta, sa Anglelina už v minulosti zaujímala o charitu.

Angelina ide spasiť Afganistan

 

Kedysi bola tvárou UNICEF.

Angelina ide spasiť Afganistan

 

Navštívila Afriku

Angelina ide spasiť Afganistan

Angelina ide spasiť Afganistan

 

Haiti

Angelina ide spasiť Afganistan

 

Angelina ide spasiť Afganistan

Aj Pakistan

Angelina ide spasiť Afganistan

 

Angelina ide spasiť Afganistan

 

Teraz je ambasádorka OSN

Angelina ide spasiť Afganistan

Keby ešte dala raz a navždy pokoj Bradovi, normálne by bola aj dobrá žena.

Angelina ide spasiť Afganistan

 

Spomínaný list od dievčaťa z Afganistanu

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Angelina Jolie (@angelinajolie)

 

Na svojom účte mala Jolie za tri hodiny viac ako 2, 1 milióna fanúšikov, čím prekonala rekord aj Jennifer Aniston (52) v rýchlom náraste sledujúcich.

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Angelina Jolie (@angelinajolie)

 

V našom facebookovom rozstrele ju ale neprekonala

 

Zdroje: Economictimes.indiatimes.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk