Takto sa robí kariéra

pridal NoName 27.1.2022 o 21:55
Takto sa robí kariéra


Objektívne treba uznať, že chlapi to majú v šoubiznise trošku ťažšie. Im nestačí si ľahnúť raz pod nôž a urobiť si gigantické kozy, ktoré im zaručia úspech. Muži na rozdiel od mnohých žien musia makať. Ale tak naozaj makať. Nemyslím teraz fitko a workouty. Ale tú pravú disciplínu. A tá sa odráža od životného štýlu bez slnka. Svoje o tom dobre vie herec John Leguizamo (57), ktorý kvôli kariére musel obetovať mnoho. Dalo by sa dokonca povedať, že išiel cez krv a pot… a najmä s ochranným faktorom minimálne 50.

John v nedávnom rozhovore totiž prezradil, že na začiatku svojej kariéry robil všetko, čo bolo v jeho silách, aby si udržal svetlú pokožku. To znamená, že slnku sa vyhýbal ako to len bolo možné. A keď bol náhodou nútený sa slnečnému žiareniu vystaviť, použil krémy s vysokým SPF. Latinoameričan vraj verí tomu, že latinoamerickí herci tmavšej pleti nedostávajú až tak kvalitné pracovné ponuky. Podľa neho sú im ponúkané len vedľajšie roly. A to je teda dôvod toho, prečo sa roky vyhýbal slnku.

Nešiel som na slnko roky. Robil som to vedome, aby som mohol pracovať, ” povedal John a snažil sa poukázať na to, že skoro všetci latinoameričania, ktorí to dotiahli ďaleko, sú práve svetlejšej pleti.

V Hollywoode sa musíme popasovať s mnohými vecami a napraviť ich. Treba sa len ozvať.

Leguizamo sa taktiež verejne zamýšľal nad tým, že prečo latinoameričania nemajú takú úspešnú kariéru ako iní herci.

Škaredá otázka znie, prečo sa latinoameričanom nedarí? Nie sme dosť múdri? Nie sme dostatočne talentovaní? Nevyzeráme dosť dobre? Nie sme dostatočne pracovití?

Herec potom ešte dodal, že nielenže ich mnohí prehliadajú, ale ešte majú o nich aj negatívny obraz. Vraj sa potýkajú s rôznymi stereotypnými predsudkami a urážkami. Neskôr ale poznamenal, že sa to už zlepšuje.

Každopádne John si stojí za tým, že latinoamerickým hercom bránia v úspechu a sláve, keď im schválne nedávajú väčšie a úspešnejšie úlohy.

Black Lives Matter bolo pre Ameriku obrovským prebudením, či reštartom, aby sa pozrela na seba a zistila, čo sa deje. Myslím, že každý sa snaží robiť správnu vec a pomaly najať oveľa viac ľudí inej farby pleti, “ povedal spokojne herec.

Chcem nás vidieť v 20% rôl. Nežiadam nič navyše. Chcem len to, čo nám patrí.

Leguizamo tvrdí, že si pamätá na moment, kedy mu bola situácia vysvetlená tak, že latinoameričania nechcú vidieť vo filme latinoameričanov, a to z jedného prostého dôvodu…

Bol to bizarný názor. Vraj nechcú vidieť, že sa v nich cítime dobre. Prevláda tam totiž zväčša hlad, ” povedal John, ktorý chce urobiť zmenu zvnútra priemyslu kandidovaním na post guvernéra Akadémie filmových umení a vied.

Inak zatiaľ čo sa toto rieši v Amerike, v Číne majú taktiež podobnú a zároveň úplne inú situáciu. Spisovateľka a reportérka Alanah Pearce momentálne poukazuje na to, že číňania si vraj tiež stanovili podmienky. Tí chcú vo svojich filmoch a hrách zas ženy, ktoré majú obrovské kozy a osoby, ktoré nie sú čierne.

Mám kamaráta, ktorý nakrútil film sponzorovaný Tencentom a zdá sa, že majú pravidlá ako „žiadni černosi“ a „veľké prsia“, a myslím si, že to platí aj pre... viete, hry 3A, “ uviedla Alanah, ktorá poukazuje na to, že všetky postavy majú naozaj zväčša väčšie vnady a sú svetlejšej pleti.

 

John čakajúc, kedy vyrieši “politickú korektnosť”

Takto sa robí kariéra

Inak bude pif, pif!!!

Takto sa robí kariéra

 

Poznať ho môžete napr. z filmu John Wick

Takto sa robí kariéra

 

Tam sa objavil po boku Keanu Reevesa (57)

Takto sa robí kariéra

Vidieť bol aj vo filme Chef

Takto sa robí kariéra

 

Či vo filme Švagor na odstrel

Takto sa robí kariéra

 

…neúspešný kvôli farbe pleti

Takto sa robí kariéra

 

Zdroje: Dailymail.co.uk, Archyde.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk