Rita Ora pre španielske Elle

pridal NoName 7.4.2022 o 10:10
Rita Ora pre španielske Elle


Tentoraz poskytla rozhovor a pozerateľné fotky pre marcové vydanie španielskeho Elle. V hlave to má Rita Ora (31) zjavne usporiadané a odpovede dávajú logiku (čo sa pri niektorých rozhovoroch so slávnymi nestáva). Jej myšlienkové pochody sú tiež zaujímavé.

Spomenula detaily o tvorbe svojej hudby a nezabudla sa aj v dobrom vyjadriť o rodnej zemi. Tiež má veľké srdce pre blížneho svojho.

 

Ako sa Vaša hudba vyvíjala za posledné roky ?

Povedala by som, že pri tomto poslednom albume už viac riskujem. Bang (názov albumu) je skvelý experiment. Pracovala som tu s novými ľuďmi a tvorila akýsi nový druh hudby. Snažím sa byť kreatívna.

O čom sú texty?

Moje texty sú úprimné. V texte sa snažím zobrazovať to, kým som. Ak sa mi to podarí, mám pocit, že mi vyšlo, čo som si predsavzala. Vytváram piesne, z ktorých ide radosť, šťastie a nútia nás všetkých smiať sa. A oslavovať život. Nechcem, aby to boli len obyčajné slová.

Je aj melódia piesne Vaším odrazom?

Melódia je pre mňa emocionálny výstup. Zistila som to ako dieťa, keď som sa hrala v škôlke na Popolušku. Tam som si pravdepodobne uvedomila jej silu. Spevom a herectvom vyjadrujem čo cítim a kto som. Nechávam priestor emóciám.

Zdieľali ste aj krátky snímok natočený v Bulharsku, kde vystupujete v kroji. Ako vnímate svoju kultúru a identitu?

Na svoj pôvod som veľmi hrdá. História a tradície mojej rodiny sú pre mňa dôležité a chcem im vzdať úctu. V tých tradičných šatách som sa cítila tak úžasne, že som ich ani nechcela vyzliecť.

V roku 2012 vzniklo video Shine Ya Light, natočené v rodnom meste Prištine. Aké to bolo vrátiť sa?

Natáčanie bolo mojím splneným snom. Je pre mňa skvelé živiť sa tým, čo milujem a zdieľať to so svojou rodnou krajinou. Bola to vzácna skúsenosť. Kosovo, je môjmu srdcu blízke.

Vaši rodičia odišli z Kosova do Londýna, pre zabezpečenie lepšieho života.

Ako som už povedala, som hrdá na to, odkiaľ pochádzam. Veľká Británia je síce môj domov, ale Kosovo budem mať navždy rada. Moje tradície a hodnoty pochádzajú odtiaľ, Rodičia sem prišli kvôli nám, aby sme mohli vyrastať v bezpečnejšom prostredí. Do konca života budem podporovať emigrantov, pretože sama ním som.

V spolupráci s Unicefom ste otvorili hudobné centrum pre deti. Pomôže im to nejako na ceste za lepšou budúcnosťou?

Hudba bola mojím únikovým ventilom. Chcela by som dať aj iným deťom príležitosť, aby mali k nemu prístup - je to univerzálny jazyk. Spôsob, ako sa so všetkými spojiť. Deti musia mať priestor, kde pestovať svoju kreativitu.

Je pre Vás dôležité pomáhať druhým?

Od malička bolo mne a mojim súrodencom vštepované, že ľuďom treba pomáhať. Toto si nosím so sebou počas celej svojej kariéry. Chcem pomáhať tým, ktorí by zostali ináč nevypočutí. Vraciam spoločnosti príležitosti, ktoré som dostala ja.

Nadšenie prinášate aj do televízie, keď hľadáte talenty v show The Voice. Aké to je?

Špeciálne. Môžem pracovať s úžasnými ľuďmi, je to tak obohacujúce. Je pre mňa dôležité poskytnúť generácií mladých podporu, aby sa rozvíjali. Túto úlohu porotkyne beriem veľmi vážne. Vždy budem vďačná za podporu, ktorú som dostala od ľudí ako je Madonna (63). Jej rady praktizujem dodnes.

Keby ste mali poradiť niečo svojmu mladšiemu ja, čo by to bolo?

Buďte trpezliví, dôverujte sebe a svojej vízií. Hoci sa nájdu ľudia, ktorí o Vás pochybujú, dôverujte svojmu inštinktu. Postavte sa svojmu strachu. Ten ovláda naše životy a prestávame robiť to, čo milujeme. Obklopte sa ľuďmi, čo Vás posúvajú vpred.

Čo by si poradila dnešným dievčatám, ktoré chcú vstúpiť do hudobného sveta?

Nemať strach je samo o sebe veľkou výhodou. Umožňuje to rast a dozvedieť sa o sebe veci, ktoré ste predtým nevedeli. Najlepšia rada, akú som dostala bola, aby som urobila veci, o ktorých si druhí myslia, že ich nedokážem. Ďalej by som im chcela povedať, že pokiaľ nevedia, čo chcú v živote robiť, je to v poriadku. Nepríde to cez noc. Nemusia sa snažiť nasilu niekam zapadnúť.

 

Titulka

Rita Ora pre španielske Elle

Nepripomína Vám na tejto fotke z diaľky trošičku Gigi Hadid (26)?

Rita Ora pre španielske Elle

 

Má na sebe šatičky od Balmaina, zdobené bielym zlatom a diamantmi. Okuliare od Marca Jacobsa. Luxus!

Rita Ora pre španielske Elle

 

Nahodená v Louis Vuitton.

Rita Ora pre španielske Elle

Náušnice Serpenti, náhrdelník Bvlgari.

Rita Ora pre španielske Elle

 

Tu prechádzame do čiernobielej.

Rita Ora pre španielske Elle

 

Rita Ora pre španielske Elle

Je dôležité, aby sa ženy navzájom podporovali. Máme moc zmeniť históriu.

Rita Ora pre španielske Elle

 

Rita Ora a tradičný outfit

Rita Ora pre španielske Elle

 

Videoklip Shine Ya Light natočený natočené v rodnom meste Prištine

 

Zdroje: Elle.com, Imdb.com, WWD.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk