Rod draka

pridal NoName 18.12.2022 o 10:02
Rod draka


Po (ne)vydarených posledných sériach Hier o tróny fanúšikovia s napätím čakali, ako sa ďalej táto sága plná incestov, vyperoxidovaných hláv, krvi prelievania a bitiek o veľmi nepohodlný trón vyvinie. Dočkali sme sa. Tento rok sa niesol v znamení drakov a odvysielaný bol nový spin-off, Rod draka.

Rod draka (House of the Dragon), zobrazuje dynastiu Targaryenovcov 200 rokov predtým, ako si jeho najznámejšia členka Daenerys nárokovala železný trón. Emilia Clarke (36) túto postavu zahrala až tak bravúrne, že vybuchol internet. Ľudia po celom svete po nej pomenovávali svoje deti, učili sa jej vymyslený jazyk a snívali o tom, že sa o histórii a predkoch tejto postavy dozvedia viac.

George R.R. Martin (74), autor série, im toto prianie splnil a v roku 2018 vyšla kniha s názvom Oheň a krv. Netrvalo dlho, kým si HBO uvedomilo istý zisk, hodnotu a vplyv, ktorú Hry o tróny dodnes majú a odkleplo spin-off pre toto dielo.

Hlavná dejová línia prvej série House of the dragon sa nesie v duchu rodu Targaryenovcov, ktorí vďaka svojej sile (drakom) vládnu Západozemiu. Na čele stojí kráľ Viserys (Paddy Considine (49)), vládnúci umiernene a rozvážne. Nedarí sa mu počať mužského potomka, tak sa jeho právoplatnou dedičkou stáva jeho dcéra Rhaenyra (Milly Alcock (22) / Emma D’Arcy (30)). Neskôr sa však kráľovi s jeho druhou manželkou podarí splodiť syna, čo vyvoláva otázky o nástupníctve, keďže ľudia sú presvedčení, že vládnuť má muž. Po Viserysovej smrti, sa krajina rozdelí na dva tábory, zahajujúc tak vojnu o železný trón.

Čo sa týka hereckého obsadenia, tak HBO nešetrilo a zvolilo nováčikov ale aj ostrieľaných hercov Hollywoodu. Patrí medzi nich napríklad - Matt Smith (40) (The Crown), Olivia Cooke (28), Rhys Ifans (55), Emma D‘arcy, Eve Best (51), Paddy Considine (49), či mnohí ďalší...

Rod draka

 

Druhá séria už bola taktiež odklepnutá a jej premiéra sa odhaduje na rok 2024.

Rod draka

 

Rod draka

 

Rod draka

 

Oficiálny trailer

 

Mnohí diváci hovoria, že House of the Dragon obsahuje veľa podobností s rozprávkou Shrek.. veď posúďte sami :)

 

Zdroje: En.as.com







Môžete sa prihlásiť cez naše konto, alebo Facebook. Získate ikonku, vlastné meno, súkromné správy, a aj možnosť odpovedania na príspevky.
Meno:
ODOSLAŤ
:)
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
network
Pikosky.sk 2024 redakcia@pikosky.sk